Hevostilan turvesäiliö paloi Keuruulla – palomestari juoksi pillastunutta hevosta karkuun: "Se ajoi hetken minua takaa"

Hevostilalla turvesäiliönä käytössä ollut liiteri paloi Keuruulla Rajalantiellä tänään puolen päivän aikoihin. Palo on saatu lähes sammuksiin ja raivaustyöt ovat käynnissä.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Mikko Thusbergin mukaan pelastuslaitoksen suurimpana urakkana oli estää palon leviäminen talliin, jossa oli kymmeniä hevosia.

–  Hevoset eivät oikein tunnu pitävän noista liekeistä. Yksi hevosista pillastui ja pääsi karkuun. Minäkin jouduin tässä muutaman juoksuaskeleen ottamaan, kun se ajoi hetken minua takaa.

Kuusikkoon juossut hevonen saatiin kuitenkin siviilivoimin kiinni ja siirrettyä toiselle puolelle pihaa.

Hevosille tai ihmisille ei koitunut palossa vahinkoja, mutta turvesäiliönä käytetty liiteri tuhoutui palossa purkukuntoon. Liekit ehtivät tarttua myös maastoon, mutta ne saatiin taltutettua.

Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa. Thusberg arvelee palon levinneen roskien polttoon käytetystä tynnyristä, jota oli kyseiseen tarkoitukseen käytetty viime päivinä.

Pelastuslaitos sai tehtävän Rajalantielle hieman kahdentoista jälkeen päivällä. Paloa oli sammuttamassa yhteensä kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Uutista täydennetty klo 15.26.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja