Hevoskebab kelpasi Vantaalla: ”Me ei olla nirsoja”

Minttukirkon aulassa Vantaan Tikkurilassa purettiin keskiviikkona ruokalahjoituslaatikoita.

– Eräs kaveri totesi, että hän ei uskalla näitä syödä, koska on muutenkin niin liikunnallinen ihminen. Jos siinä on ravuria käytetty, niin hän ei pysähdy enää ikinä, veisteli Seppo Flinck Vantaan asunnottomien hyvinvoinnin tuki (Vahti) -yhdistyksestä.

Yhdistyksen onnistui saada jaettavaksi 15 laatikollista hevosenlihaisiksi paljastuneita kebablastuja ja pitakebabeja, jotka eivät puutteellisten pakkausmerkintöjensä takia kelvanneet myyntiin.

– Köyhälle kelpaa, me ei olla nirsoja, hymähtelivät nojatuoleissa jakelun alkua odotelleet Timo Siljama, Heikki Pouvi, Mika Savolainen ja Tuovi Laakso.

He kertovat seuranneensa lihakohua pohtien, päätyvätkö myynnistä vedetyt tuotteet roskalavoille.

– Se olisi ollut käsittämätöntä haaskausta. Nämä (jakelut) ovat vähävaraisen taloudelle erittäin tärkeitä, Laakso painottaa.

Sanaa ruokajakelusta ehdittiin kierrättää vain päivä. Vartti ennen sen alkua jonotusnumeron oli käynyt hakemassa parikymmentä ihmistä.

Normaaliin jakelupäivään verrattuna se on selvästi vähän, toteaa Vahti ry:n puheenjohtaja Jarno Eskelinen. Hän vakuuttaa, että päivän päättyessä hukkaan ei silti menisi kebablastukaan.

– Täältä jatketaan vielä muutamaan jakelupaikkaan lähialueilla.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat