Mainos

Herra Hakkarainen sai oman talon

Mauri Kunnaksen lastenkirjojen maailmaan voi nyt tepastella reippaasti sisään, sillä Vammalassa on avattu Herra Hakkaraisen talo.

Herra Hakkaraisen talossa pääsee tutustumaan muun muassa Koirien Kalevalan ja Kuningas Artturin ritareiden maailmaan. Esillä on pienoismalleja, nukkehahmoja ääniefekteineen ja rooliasuja - kaikki tuttuja Mauri Kunnaksen lastenkirjojen tarinoista.

Näyttelykokonaisuus on rakennettu Mauri Kunnaksen valvovan silmän alla, joten jokaisen pienoismallin hartian leveys ja silmän asento on varmasti kohdallaan. Kalliolla kuuta ulvovat sudet ja muut hahmojen pienoismallit herättävät kävijän mielikuvituksen, vaikka ne eivät olisikaan entuudestaan tuttuja. Herra Hakkaraisenkin voi löytää talostaan kuorsaamasta mitä kummallisimmista paikoista.

Talon kellarigalleriassa on esillä Kunnaksen kuvitusoriginaaleja sekä tietoa taiteilijasta. Ensimmäisenä galleriassa esitellään ennätyksellisen menestyksekkään Seitsemän koiraveljestä -kuvakirjan kuvitusta. Oheisohjelmana tarjotaan seikkailuretkiä ja teatteriesityksiä.

Näyttelyn pääsuunnittelija on Leena Carelse, jonka työ alkoi vajaa vuosi sitten Kunnaksen kirjoihin uppoutumalla. Kirjojen sivuilta löytyivät ideat esimerkiksi ritarisalin sisustukseen.

- Ainoa, mikä piti keksimällä keksiä oli tämä äänimaailma, eli että mitä ääniä tänne huoneeseen tulee. Kissat keskustelee, tekee sotasuunnitelmia ja Hakkarainen kuorsaa, ja sitten tulee hevosen kapsetta ja kilinää ja lohikäärmekin ärjyy. Kirjojen maailma muuttuu kaksiulotteisesta kolmiulotteiseksi, Carelse kertoo.

Unissakävelijä Herra Hakkarainen on seikkaillut Kunnaksen kirjojen sivuilla jo kaksikymmentä vuotta. Hahmo on keskeisessä roolissa myös Mauri Kunnaksen tuoreimmassa kirjasarjassa Tassulan tarinoita. Sen ensimmäinen osa Ujo Elvis on juuri ilmestynyt. Se on tarina Tassulan kesämarkkinoista ja arasta postinkantajasta joka onnistuu voittamaan pelkonsa. Tapahtumien kirjurina on koira, jossa on tekijänsä piirteitä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 27.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.