Henry Tikkanen on Vuoden kokki 2001

Helsinkiläinen Henry Tikkanen voitti Vuoden kokki 2001 -kilpailun Jyväskylän Vapaapäivät-messuilla lauantaina. Tikkanen työskentelee vastikään yhden Michelin tähden saaneessa ravintola G.W. Sundmansissa.

Tikkasen kilpakumppaneina finaalissa olivat Teemu Aura (Havis Amanda), Oula Hänninen (G.W.Sundmans), Tom Laaksonen (Alexander Nevski), Jani Lehtinen (Punainen Kukko) ja Marko Rauhala (Havis Amanda). Vuoden Kokki 2001 finalistit karsittiin perjantaina pidetyn semifinaalin perusteella. Kilpailun raaka-aineet olivat etukäteen kilpailijoiden tiedossa. Pääruoan raaka-aineina olivat hauki, sinisimpukka ja osteri. Jälkiruokiin käytettiin ananasta, passionhedelmää ja viiliä.

Loppukilpailun raaka-aineet ilmoitettiin finalisteille vasta perjantai-iltana. Lauantain pääruoat valmistetaan kotimaisesta hanhesta ja sen omista sisäelimistä sekä kaura- ja ohrasuurimoista. Jälkiruokien raaka-aineita ovat maitorahka, vadelmat ja tumma suklaa.

Tikkasen voittoisan menun pääruoka oli timjamilla ja hunajalla maustettua hanhenrintaa. Jälkiruokalautaselle hän loihti muun muassa kanelilla maustetun rahkasorbetin.

Toiseksi mittelössä kokkaili Teemu Aura. Kolmanneksi sijoittui porilainen Jani Lehtinen ravintola Punaisesta kukosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja