Henrik Haapalan jatkoaikamaali oli liikaa – KooKoo-vahti huusi silmittömän raivon vallassa

Ilves tekee 3-2 maalin ylivoimalla 3:30
KooKoo-vahti Oskari Setänen huusi raivosta – Henrik Haapalan jatkoaikamaali ratkaisi Tampereella.

Tampereella pelattiin lauantaina suurten panosten SM-liigan ottelu, kun Ilves ja KooKoo kohtasivat. Runkosarjan voittoa jahtaava Ilves onnistui kaapimaan 3–2-jatkoaikavoiton Henrik Haapalan maalilla. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevalle KooKoolle tappio oli karvas pettymys.

Haapala iski ratkaisumaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä 49 sekuntia. Ylivoimalla pelannut Ilves järjesti rajun mylläkän Oskari Setäsen maalille. Setänen torjui Petri Kontiolan laukauksen, mutta kiekko lipui hänen taakseen maaliviivan tuntumaan. Ensimmäisenä paikalle ehti Haapala, ja Nokia Arenan juhlat pääsivät alkamaan.

– Siinä se oli molarin takana, ei tarvinnut kuin mennä törkkiin sinne, Haapala kuvaili tilannetta C Moren haastattelussa.

– KooKoo pelasi hyvin. Koko ajan vähän sellaista kamppailua turhautumista vastaan. KooKoo sai meidät kyllä telineisiin. Onneksi voitettiin.

Ratkaisuosuma sai Setäsen täysin raivon valtaan. KooKoo-kassarin raivonhuuto raikui Nokia Arenassa kilpaa Ilves-fanien voittolaulujen kanssa. KooKoo myös haastoi osuman, mutta tuomariston päätös maalista ei muuttunut.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan paikalla olevalta videolta. 

Perjantaina Tapparalle Tampereen paikalliskamppailussa taipunut Ilves tuli otteluun vahvasti. Avausmaali merkittiinkin tamperelaisille, kun avauserää oli pelattu reilut 11 minuuttia.

Kontiola sai kiekon Aku Rädyltä KooKoo-päädyn kulmauksessa ja löysi upealla syötöllä jo maalille ennättäneen Rädyn. Räty ei arkaillut, vaan laukoi kiekon ottelun KooKoo-maalilla aloittaneen Nick Malikin jalkojen välistä maaliin. Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Tuomas Salmelalle.

Myös toinen erä alkoi Ilves-merkkisesti, mitä edesauttoi myös avauserästä jatkunut KooKoo-rangaistus. Ilves pääsi kokeilemaan pelätyn ylivoimansa toimivuutta vielä kahdesti Leevi Aaltosen ja Eero Teräväisen rangaistusten aikana, mutta siten iski KooKoo. 

Samuli Ratinen riisti kiekon omassa päässä kikkailleelta Filip Westerlundilta ja kauhoi sen maalin edustalta ohi Ilves-vahti Jakub Malekin.

KooKoo siirtyi ottelussa 2–1-johtoon, kun toista erää oli pelaamatta 2.40. Linus Andersson haki hyvällä luistullla vetopaikan ja laukoi kiekon Malekin jalkojen välistä maaliin. Syöttöpisteet merkittiin Heikki Liedekselle ja Oskari Manniselle

Ilves viritteli kolmannessa erässä kiriä, mutta tasoitusta saatiin odottaa ottelun viimeiselle viisiminuuttiselle. Tamperelaiset jatkoajalle nosti puolustaja Les Lancaster, joka luikerteli KooKoo-puolustuksen välistä laukaisuasemiin, ja veto painui KooKoo-maalin alakulmaan.

Ottelun kulkua kuvaavat maalivahtien torjunnat. Ilveksen Malekille kirjattiin torjuntoja 20. KooKoo-maalilla pelanneet Malik ja Setänen torjuivat yhteensä 32 kertaa.

Ilves nousi voitollaan 101 pisteeseen ja samassa pistemäärässä ennen lauantaita olevan Tapparan edelle. Lukkoon on matkaa yksi piste. Lukko ja Tappara pelaavat omat lauantain pelinsä myöhemmin.

Kiivaasti viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppaileva KooKoo nousi 73 pisteeseen ja pisteen päähän ennen lauantaina kymmenentenä olevasta HPK:sta. Samoista sijoista kamppailevat HPK ja Jukurit pelaavat keskinäisen ottelunsa myöhemmin lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat