Henri Kontinen koki kolauksen Australiassa

Henri Kontisen taival tenniksen Australian avointen nelinpelissä on päättynyt. Kontinen hävisi puolivälierissä saksalaisparinsa Jan-Lennard Struffin kanssa Yhdysvaltain Rajeev Ramille ja Britannian Joe Salisburylle 4–6, 4–6.

Amerikkalais-brittiläinen pari on sijoitettu turnauksessa 11:nneksi. He mursivat sijoittamattomien vastustajiensa syötön kertaalleen molemmissa erissä.

Vuosi sitten Kontinen ylsi Australian avoimissa finaaliin. Myös hänen ainoa nelinpelin grand slam -voittonsa on Melbournesta vuodelta 2017. Tämänvuotinen Australian avoimien turnaus oli samalla Kontisen ja hänen uuden parinsa Struffin debyyttiturnaus. Suomalaispelaajan neljän vuoden yhteistyö australialaisen John Peersin kanssa päättyi viime kauteen.

Kontinen jatkaa Melbournessa vielä sekanelinpelissä kanadalaisparinsa Gabriela Dabrowskin kanssa. Kolmanneksi sijoitetut Kontinen ja Dabrowski kohtaavat myöhemmin tänään toisen kierroksen ottelussa australialaiset Jessica Mooren ja Matthew Ebdenin.