Helsinkiläiskoulun oppilaille tarjottiin huumetta oppitunnilla – vanhemmille tiedotettiin Wilma-viestillä

Helsingin poliisi on aloittanut rikostutkinnan Lauttasaaren yhteiskoulussa tapahtuneesta erikoisesta tilanteesta. Koulussa opettajan sijaisena työskennellyt henkilö tarjoili oppilaille kokapensaan lehtiä oppitunnilla.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen kertoo, että tapausta tutkitaan huumausainerikoksena. Hän ei kuitenkaan suostu kommentoimaan mitään tapaukseen liittyviä yksityiskohtia, koska tutkinta on vielä pahasti kesken.

Nikosen mukaan asia on siirtynyt esiselvitysvaiheesta varsinaiseen esitutkintavaiheeseen vastikään.

– En tässä vaiheessa pysty esitutkinnasta kertomaan tämän enempää. Tämä on tosiaan vielä vaiheessa, ja on henkilöitä kuulematta, Nikonen perustelee vaitonaista tiedotuslinjaa.

Tutkinnanjohtaja arvioi, että jutun esitutkinta valmistuu parin viikon kuluessa.

Vanhemmille tiedotettiin Wilma-viestillä

Ilta-Sanomat uutisoi rikosilmoitukseen johtaneesta tapauksesta lokakuun lopussa. Lehti oli saanut asiasta tiedon, kun Lauttasaaren yhteiskoulun rehtori tiedotti asiasta oppilaiden vanhemmille Wilma-palvelussa.

Rehtorin viestin mukaan espanjantuntia pitänyt perulainen sijainen oli esitellyt oppilaille maansa kulttuuria ja antanut näille kokapensaan lehtiä haisteltavaksi ja maisteltavaksi. Oppilaat olivat noin 14-vuotiaita.

Etelä-Amerikassa lehtiä on pureskeltu vuosisatojen ajan. Lehdillä kerrotaan olevan piristävä vaikutus. Niistä on myös haettu helpotusta korkeiden paikkojen aiheuttamaan pahoinvointiin.

Kokalehteä pidetään mietona huumausaineena, vaikka siitä voidaankin jalostaa vahvempaa kokaiinia.

Poliisi tutkii helsinkiläiskoulun tapausta huumausainerikoksena, sillä kokapensaan lehti on määritelty huumausaineeksi valtioneuvoston asetuksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja