Mainos

Helsinkiläiselle huumekoplalle tuomiot

Helsingin käräjäoikeus on langettanut tuomiot laajassa vaarallisten huumausaineiden salakuljetus- ja levitysjutussa. Liigan johtaja Raimo Juhani Andersson sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksista vankeutta seitsemän vuotta ja seitsemän kuukautta. Kaiken kaikkiaan jutussa tuomittiin yhdeksän eripituista ehdotonta ja yksi vuoden ehdollinen vankeustuomio.

Anderssonin jäljiltä löydettiin helsinkiläisen kerrostalon kellarikomeron kätköstä heroiinia 543,1 grammaa ja 234,6 grammaa amfetamiinia. Toisesta kätköstä Espoon puolelta poliisi takavarikoi Anderssonin hallitsemasta varastorakennuksesta toimintakuntoisen venäläisen käsikranaatin, Hyrylän varuskunnasta aikoinaan anastetun rynnäkkökiväärin, äänenvaimentimella varustetun konepistoolin, pumppuhaulikon, kaksi kivääriä ja useita pistooleja.

Liigan toinen päätekijä Pauli Olavi Hämäläinen sai neljä vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta. Heroiinia ja amfetamiinia Tukholmasta neljällä eri matkalla Suomeen salakuljettanut huumausaineliigan kuriiri Seppo Eerik Varis tuomittiin kolmeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Katukaupassa kaksi miljoonaa

Kansainvälisesti toimineen huumausaineiden salakuljetusliigan tutkimusten yhteydessä poliisi takavarikoi paitsi huumeita ja ampuma-aseita niin myös rahaa, autoja ja arvopapereita noin 450 000 markan arvosta.

Takavarikkoon saatujen huumeiden katumyyntiarvo on poliisin arvion mukaan yli kaksi miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.