Poikkeuksellinen video: Helsinkiin nousi jättimäinen seinämaalaus, Petri kuvasi teoksen valmistumisen olohuoneestaan

0:38
Katso video: Helsingin Kallioon nousi jättimäinen muraali

Helsinkiläinen Petri katseli ikkunasta, kun viereiseen taloon nousi jättimäinen taideteos.

Toiselle linjalle Helsingin Kallioon nousi lähes päivälleen vuosi sitten puolalaistaiteilija Sainerin jättimäinen seinämaalaus Polka. 

Talon seinään maalattava jättimäinen muraali on todellisuudessa iso projekti ja se vaatii vilkkaassa kaupungissa myös poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä.

Sen huomasi myös Toisella linjalla asustava Petri Kataja, joka huomasi vahingossa, että kadun toisella puolella rakennetaan jotain todella erityislaatuista.

– Pidin etäpäivää töistä kotona, Näin sattumalta olohuoneen ikkunasta, että taiteilija oli edistämässä muraalia vastapäisen talon seinään, Petri Kataja kertoo MTV Uutisille.

Petri päätti aurinkoisena syyspäivänä myös itse ryhtyä tuumasta toimeen ja kuvata tekoprosessin videolle. Olihan Petrin seitsemännen kerroksen asunto siihen mitä mainioin kuvauspaikka.

– Harvoin tämän sortin maalaamista on tullut livenä nähtyä, vieläpä käytännössä omalta kotisohvalta. Oli hauska katsoa mestaria työssään, Kataja tuumaa.

Yläpuolelta löytyvältä nopeutetulta videolta on nähtävissä, kuinka taideteoksen värit täydentyvät pala palalta autojen ja pilvien viilettäessä ohi. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja