Mainos

Helsingistä kenties maailman muotoilupääkaupunki 2012

Helsinki kamppailee vuoden 2012 maailman muotoilupääkaupungin (World Design Capital) tittelistä Hollannin Eindhovenin kanssa. Maailmanmuotoilujärjestö Icsid on julkistanut Helsingin ja Eindhovenin valinnan finaalipariksi tänään. Marraskuussa selviää, kumpi kaksikosta nousee lopulta vuoden muotoilupääkaupungiksi

Vuoden 2012 muotoilupääkaupungiksi haki yhteensä 46 kaupunkia kaikkiaan 27 maasta.

Helsingin ja Eindhovenin valitsi finaaliin kansainvälinen jury, ja sen ratkaisua edelsi asiantuntijoiden toteuttama esiarviointi. Ennen voittajan valintaa arviointiryhmä vierailee molemmissa kaupungeissa elokuun aikana.

Helsingin hakemus on viiden kaupungin yhteinen. Sen takana ovat Helsinki, Espoo, Vantaa Kauniainen ja Lahti. Helsingin muotoilupääkaupunkivuoden erillisbudjetti on arvioitu 15 miljoonaksi euroksi. Rahoituksesta tulisivat vastaamaan hakeneet kaupungit, valtio ja erilaiset muut lähteet.

World Design Capital on kansainvälisten muotoilujärjestöjen projekti. Muotoilupääkaupungin asema myönnetään joka toinen vuosi vain yhdelle kaupungille maailmassa, jolta edellytetään muotoilun alalla osoitettua mainetta, johtajuutta ja toimintaa.

Vuoden 2010 muotoilupääkaupunki on Etelä-Korean pääkaupunki Soul. Viime vuonna maailman muotoilupääkaupunki oli Italian Torino.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.