Mainos

Helsingin romanialaiset tuomitsevat taskuvarkaudet

Suomesta työtä hakevat romanialaiset tuomitsevat maanmiestensä tekemät taskuvarkaudet Helsingissä. Kahden viikon aikana poliisi on ottanut kiinni jo 20 romanialaista lompakkovarasta.

MTV:n uutiset tapasi romanialaisia Rastilan leirintäalueella Helsingissä, jossa heitä oli viime torstaina kymmeniä. Suurin osa heistä on tullut Suomeen vain muutamaksi päiväksi tai korkeintaan viikoksi.

Monet nuoret romanialaiset korostivat MTV:n uutisille olevansa turisteja. Osa kertoi saaneen mukaansa vain osoitteen Helsingin keskustasta, jossa olisi töitä tarjolla.

- Olen kuullut, että täällä ansaitsee paljon paremmin kuin Romaniassa. Siellä keskipalkka on 200 euroa, ja täällä palkka saattaa nousta jopa 2000 euroon, kertoi yksi nimettömänä pysytellyt romanialainen.

Rastilaan majoittautuneista romanialaisista osa aikoo jatkaa matkaa pian paremmille apajille. Sen sijaan Helsingin Rajasaaressa aktivistien suojissa majailevat maanmiehet aikovat lähteä vasta, kun riittävä määrä rahaa on koossa. Syynä ovat Romaniassa odottavat velat.

Romanian romanit tuomitsevat viime aikojen kerjäämisen ja näpistelyt.

- Tuomitsemme rikollisen toiminnan ja toivomme, että poliisi ottaa heidät kiinni ja laittaa vankilaan. Se on huono asia muiden romanien maineelle, sanoo katusoitolla perheensä elättävä Vasseli.

Kerjäläiset pitävät majaa Rajasaaressa, vaikka leiriytyminen on kaupunkialueella kielletty. Poliisi ei aio tähän puuttua, kuten ei myöskään kerjäämiseen, koska ne eivät häiritse yleistä turvallisuutta.

Romanialaisten kytköksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai ihmiskauppaan ei ole toistaiseksi näyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.