Helsingin rantaan nouseva Katajanokan Laituri edustaa metsää ja kestävää rakentamista – katso havainnekuvat arkkitehtikilpailun voittajasta

0:40
Katso videon havainnekuvista, miltä Katajanokan Laiturin on määrä näyttää sisä- ja ulkotiloissa.

Helsingin Katajanokalle suunnitellaan uutta toimitilarakennusta, jonka arkkitehtuurikilpailun on voittanut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:n suunnittelema Spring. Rakennukseen tulee ainakin Stora Enson uusi pääkonttori, hotelli ja muita toimitiloja.

Eläkevakuutusyhtiö Varman omistaman rakennuksen arkkitehtuurikilpailussa painotettiin yhtiön mukaan muun muassa kaupunkilaisten käyttömahdollisuuksia, maisemallisuutta, sekä taloudellisia ja teknisiä vaatimuksia. 

– Voittajatyö toteuttaa hyvin kilpailulle asetetut tavoitteet. Arkkitehtonisilta ratkaisuiltaan se on korkeatasoinen ja luonnollinen kokonaisuus, joka sopii hyvin keskeiselle rantatontille, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi yhtiön tiedotteessa.

Stora Enso: Rakennus sitoo 3300 henkilöauton verran hiilidioksidia

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi palkintoraati painotti valinnassaan kestävää rakentamista ja hiilineutraaliutta.

Katajanokan Laituri -nimellä kulkevassa hankkeessa on tiiviisti mukana Helsingin kaupunki sekä Stora Enso, jonka pääkonttori rakennetaan tiloihin massiivipuuelementeistä.

– Tämä kevät on herättänyt meidät huomaamaan, kuinka tärkeitä terveys ja luonto meille jokaiselle ovat. Metsät ja puu ovat tärkeässä roolissa uusiutuvan tulevaisuuden luomisessa, sanoo Stora Enson liiketoiminnan kehityspäällikkö Antto Kauhanen tiedotteessa.

– Koska tämä elegantti rakennus on tehty puusta, se tulee varastoimaan hiilidioksidia yli 3 300 henkilöauton vuosiajon verran.

Rakennuksen päätyyn tulee pieni kaupunkipuisto

Rakennusmateriaalien lisäksi ympäristöystävällisyyttä aiotaan edistää rakennuksen monikäyttöisyydellä. 

Suunnitelman mukaan rakennuksen Kauppatorin puoleiseen päätyyn tulee pieni kaupunkipuisto, ja meren puolelle avautuu terassi kahviloille ja ravintoloille.

– Helsingin näkökulmasta Katajanokan alueen kehittämisen tavoitteena on luoda aktiivista kaupunkitilaa ja mahdollistaa rantojemme nykyistä monipuolisempi käyttö, ja on hienoa, että tämän hankkeen avulla pääsemme avaamaan Katajanokan rantaa helsinkiläisten käyttöön, sanoo Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Katajanokan laiturin rakennustyöt on määrä aloittaa vuonna 2021. Jos rakennustyöt edistyvät tavoitteen mukaisesti, on rakennus valmis vuonna 2023.

Miltä Helsingin horisontti tulevaisuudessa näyttää? Katso artikkelin videolta lisää havainnekuvia Katajanokan Laiturin tulevista sisä- ja ulkotiloista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja