Mainos

Helsingin poliisisurman tekijää etsitään yhä

Kaksi miespoliisia ammuttiin kuoliaaksi viime yönä Helsingin Ullanlinnassa. Ampujaa etsitään yhä. Poliisin mukaan ampuja on noin 30-vuotias, vaalea, 180-senttinen hoikka mies. Hänen uskotaan tehneen surmatyön yksin. Mies puhuu suomea ja sujuvaa englantia, ja poliisin mukaan on mahdollista, että ampuja on ulkomaalainen. Poliisi pitää miestä vaarallisena, mutta varsin kokemattomana.

Surmansa saivat ylikonstaapeli Eero Holsti ja vanhempi konstaapeli Antero Palo. Vuonna 1941 syntynyt Holsti olisi päässyt parin vuoden kuluttua eläkkeelle. Vuonna 1965 syntynyt Palo oli aloittanut palveluksessa vuonna 1988 ja oli pienen lapsen isä.

Surmansa saaneet poliisit olivat partiointitehtävissä etsimässä Hotelli Palaceen tunkeutunutta ryöstäjää. He eivät kuitenkaan olleet käyneet Palacessa, vaan sinne hälytettiin toinen poliisipartio. Ryöstöhälytys tuli poliiseille vartiointiliikkeen hälyttimen välityksellä klo 2.42.

Kolme laukausta

Hälytyksen jälkeen seuraava havainto Holstista ja Palosta saatiin 10 minuuttia myöhemmin Tehtaankadun ja Kapteeninkadun kulmasta, josta heidät löydettiin ammuttuina, kertoi ylikomisario Pertti Loikkanen aamulla. Surmaajan uskotaan olevan liikkeellä jalan.

Surmalla ei ilmeisesti ole silminnäkijää. Lähiseudun asukkaan kertomuksen mukaan laukauksia olisi ollut kolme.

Ylikomisario Loikkasen mukaan Hotelli Palaceen tunkeutunut ryöstäjä oli sitonut hotellin portieerin, mutta ei ollut tehnyt tälle väkivaltaa. Ryöstäjä oli tavoitellut hotellista rahaa. Poliisi kuulee parhaillaan portieeria.

Sulku purettiin

Helsingin poliisi etsi aamulla ampujaa Eiran kaupunginosan alueelta ja sen lähettyviltä. Enimmillään paikalla oli 30 poliisipartiota. Liikenne palautui normaaliksi pian aamukahdeksan jälkeen. Poliisi seurasi lisäksi aamun matkustajalautoille lähteviä matkustajia.

Poliisi pyytää yleisöä ilmoittamaan poliisille mahdollisista silminnäkijähavainnoista. Poliisin mukaan miehellä on yllään tumma lyhyt takki, vaaleat farmarihousut ja lenkkikengät.

Surmapaikka keräsi ihmisiä

Verijäljet Kapteeninkadun ja Tehtaankadun kulmassa kertoivat vielä aamulla kahden poliisin yöllisestä surmasta Helsingissä. Poliisisulut surmapaikalta oli purettu, eikä paikka ollut enää tutkimusten johdosta eristetty. Ullanlinnan kaupunginosassa liikkui kuitenkin vielä aamulla niin poliisin virka-autoja kuin siviiliautojakin.

Surmapaikalle kerääntyi aamun mittaan myös paikallisia asukkaita ja jokunen liikkeenharjoittaja ja muita kaupunkilaisia. Eläkeläinen Johannes Korhonen, joka asuu Tehtaankadulla aivan surmapaikan tuntumassa, kertoi olleensa aamulla puoli kuuden aikaan keittämässä kahvia ja havahtuneensa ensin helikopterin ääneen ja nähneensä ikkunastaan kopterin. Siinä vaiheessa hän ei tiennyt, mitä oli tapahtunut. -En kuitenkaan lähtenyt ottamaan siitä selvää, totesi kolmekymmentä vuotta eläkkeellä ollut mies.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.