Mainos

Helsingin öinen asuntomurtoaalto: Pienetkin kolahdukset pelottavat

Syksyn murtoaalto Helsingissä Laajasalon seudulla näkyy alueen tunnelmassa.

– Ihmiset ovat vähän pelokkaina, eivätkä ihan vähääkään. Kyllähän se pelottaa, kun tämä on omakotialuetta eli meillä kaikilla on oma piha ja reviiri, sanoo Sanna Lahovaara Laajasalon Jollaksesta.

Lahovaaran mukaan ihmiset esimerkiksi vaihtavat tietoja siitä, miten murtoja voidaan estää.

– Jotkut ovat hankkineet liiketunnistinvaloja pihoille ja itse muun muassa hankin turvaketjun oveen, kertoo Lahovaara.

Asukkaat ovat myös seuranneet ympäristöä tarkemmin.

– Sekä kesällä 2011 että nyt kerrottiin, jos oli nähty autoja umpikujalla seikkailemassa tai että joku oli tuijotellut taloyhtiön ikkunoista sisään.

Sanna Lahovaaran kotiin ei ole tultu tässä aallossa, mutta kesällä 2011 tunkeilija tuli päivällä sisään avoimesta takapihan ovesta. Tekijä lähti karkuun, kun perheen 12-vuotias poika havaitsi hänet.

Syksyn murrot Laajasalon seudulla ovat olleet poikkeuksellisia muun muassa siksi, että ne on tehty pääosin öisin. Jotkut ovatkin kertoneet olevansa hermostuneita yöllä varsinkin, jos ovat yksin kotona.

– Itse heräsin yhtenä yönä siihen, että jokin kolahti. En uskaltanut mennä katsomaan, että onko kotona ketään. Olin yksin lasten kanssa, niin olin vain hiljaa ja kuuntelin loppuyön. Ilmeisesti kolahduksen aiheutti vain meidän marsumme, kertoo Lahovaara.

Yöpartiointiakin on väläytelty, mutta Lahovaaran mukaan sellaista ei ole kuitenkaan järjestetty.

– Joku on ollut poliisiin yhteydessä ja on sanottu, että ei sillä ole vaikutusta lopulta. Se on ihan turhaa, kun yksityinen ihminen ei voi tehdä mitään, ja olisihan se vähän pelottavaakin tuolla partioida kaduilla, sanoo Lahovaara.

Poliisi on näkynyt alueella aiempaa enemmän viime aikoina, mitä pidetään hyvänä.

– On kerrottu, että taas näkyi viikonloppuna kaksi poliisiautoa tällaisessa aika rauhallisessa kaupunginosassa, sanoo Sanna Lahovaara.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.