Helsingin metrossa silmitön veriteko

Kirveellä miestä metrossa lyönyt valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti.

Helsingin metrossa on tapahtunut vaarallinen välikohtaus. 23-vuotias mies loukkaantui vakavasti, kun 36-vuotias mies iski häntä kirveellä päähän metrovaunussa.

Tapaus sattui Kulosaaren aseman kohdalla, kaupungin keskustan suunnasta tulleessa metrojunassa, kello kymmenen jälkeen aamupäivällä.

Kello 10.21 aikaan poliisin hälytyskeskus sai ilmoituksen, että Kulosaaren metroaseman kohdalla, Itä-keskuksen suuntaan matkalla olevassa metrojunassa on lyöty mieshenkilöä kirveellä päähän. Ilmoitus tuli metrojunassa matkustajana olevalta henkilöltä. Juna oli pysäytetty Kulosaaren metroasemalle ja matkustajat olivat nopeasti poistuneet vaunusta.

Poliisin hälytyskeskuksen radiokutsuun oli vastannut sattumalta Itäväylällä virkatehtävissä ajossa ollut rikososaston konstaapeli, joka oli parhaillaan lähes aseman kohdalla. Hän oli ensimmäisenä poliisimiehenä paikalla ja saamansa tapahtumakuvauksen jälkeen otti kiinni edelleen metrovaunussa olleen rikoksesta epäillyn miehen. Paikalle hälytettiin useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Alustavien tutkimusten mukaan rikoksesta epäilty mies oli noussut metrojunaan rautatieaseman pysäkiltä yksinään, mennen istumaan erääseen loosiin. Hänen oli nähty hieman ennen Kulosaaren asemaa nousevan ylös ja kävelevän toisaalla vaunuosastossa yksinään istuneen ja lehteä lukeneen miehen taakse ja lyövän tätä kirveellä pään seutuun muutaman kerran.

Tämänhetkisten tutkimusten mukaan rikoksen uhriksi joutui täysin sivullinen henkilö. Muita matkustajia ei ollut uhattu. Tapauksella on useita silminnäkijöitä.

Sairaalan toimitettu 23-vuotias helsinkiläismies on vaikeasti loukkaantunut, eikä hänen tilastaan ole saatu muita tietoja.

Rikoksesta epäiltynä on otettu kiinni 36-vuotias helsinkiläismies. Hän on alustavasti myöntänyt tapahtuman. Häntä ei ole asian johdosta vielä kuulusteltu.

Epäilty on syyllistynyt aiemmin lähinnä omaisuusrikoksiin. Viimeisin lainvoimainen tuomio hänelle on annettu omaisuusrikoksista 12.2.2003, jolloin hänet on tuomittu täyttä ymmärrystä vailla olevana.

Tämän tapahtuman yhteydessä miehen ei ole todettu olleen alkoholin vaikutuksen alaisena. Mahdollisten muiden päihteiden osuutta tapahtumaan selvitetään.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.04.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja