Mainos

Helsingin juhlaviikkojen ohjelmassa jätti-Domino ja tanssia keittiössä

Helsingin juhlaviikolla on ensi kesänä runsaasti teoksia, joiden osaksi yleisö pääsee. Esimerkiksi Taiteiden yö (23.8) huipentuu suureen Dominot-tapahtumaan, jossa tuhannet vapaaehtoiset rakentavat jättimäisen, neljän kilometrin pituisen Domino-pelin Helsingin kaduille.

Teokseen tarvitaan 20 rekka-autollista eli 10 000 kevytbetoniharkkoa. Dominoiden kaatumista voi halutessaan seurata vaikka vieressä hölkäten. Viimeinen domino kaatuu Senaatintorilla, jossa niiden etenemistä voi koko tapahtuman ajan seurata screeneiltä Ismo Alangon ja Kimmo Pohjosen esiintyessä. Edeltävinä päivinä järjestäjät toivovat apua harkkojen pystyttämisessä.

Lasten juhlaviikoilla festivaali kutsuu kaikki Helsingin tokaluokkalaiset soittamaan Musiikkitaloon itse tekemiään instrumentteja Tapiola Sinfoniettan ja Santtu-Matias Rouvalin rinnalla. Koululaisia on 4 500. Lapset tekevät soittimet työpajoissa aiemmin esimerkiksi sipsipurkeista.

Lapinlahden entisen sairaalan alueella on puolestaan Koulu, jossa kuka tahansa voi ilmoittautua opettajaksi ja opettaa voi mitä tahansa: esimerkiksi napinompelua, kaupunkiviljelyä, priorisointia, koodaamista, kalan perkausta tai venäjän alkeita. Paikalle voi tulla myös pelkästään oppimaan.

Taidetta kotiin -sarjaa jatketaan viemällä tänä vuonna tanssi kotiin, kun edellisvuosina kodeissa on soitettu ja lausuttu runoja. Reijo Kela ja Leena Gustavson toteuttavat koreografioitaan kahdeksan helsinkiläiskodin keittiössä tai olohuoneessa.

Helsingin juhlaviikkojen näyttämöillä on poikkeuksellisen suuria produktioita. Esimerkiksi suurimpiin nykysirkuksiin lukeutuva kanadalainen Cirque Eloize kantaesittää uuden teoksensa kaupunginteatterin isolla näyttämöllä.

Teatterin huippuvieras on venäläinen ohjaajakuuluisuus Andrei Moguchi, jonka ajankohtainen Circo Ambulante on vertauskuvallinen satu Venäjän uudesta demokratialiikkeestä.

Juhlaviikkojen kaikkien aikojen mittavimpiin esityksiin kuuluu Tristan & Isolde. Viisituntisen version Wagnerin oopperasta johtaa Esa-Pekka Salonen ja ohjaa Peter Sellars. Teokseen tehdään myös valtava videotausta.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.-2.9.2012.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.