Mainos

Helppoja maalausprojekteja kotiin

Uusi ilme nopeasti? Tartu maalipurkkiin!

Maalaustyöt onnistuvat sinultakin varmasti, vaikket olisi ammattilainen. Kokeile uudistaa vanha tuoli tai peili maalikerroksella, neuvoo realsimple.com.

Huonekalut

Uudista tuolit ja lipastot maalaamalla. Käytä rohkeaa väriä, jos seinät ja muu sisustus ovat neutraaleja.

Poista lakkapinta ja hio huonekalu: sitten voitkin tarttua siveltimeen! Kiiltävä maali tekee huonekalusta katseenkerääjän, mattapintainen maali taas virkistää huonekalun ilmettä tekemättä siitä huoneen keskipistettä.

Peilit

Halpispeili muuttuu aivan uudeksi, kun maalaat sen kehykset. Aseta peili jakkaran tai suuren ruukun päälle, niin pääset maalamaan tasaisesti. Levitä sanomalehteä suojaamaan lattiaa. Kiiltävä maali tekee peilistä kalliimmat oloisen.

Huoneiden ovet

Huoneen oven värin vaihtaminen tuo sisustukseen uutta hohtoa. Älä kuitenkaan tee liian suurta kontrastia seinän ja oven värin välille. Jos seinät ovat kirkkaat, ovikin voi olla eloisan värinen. Muista maalata myös karmit, tai ovi vaikuttaa leijuvan tyhjyydessä.

Älä käytä todella kiiltävää maalia, sillä se paljastaa pienetkin virheet, ja valumia on vaikeampaa korjata.

Kattolistat

Kattolistojen maalaaminen seinistä eroavalla värillä antaa huoneelle räätälöidyn ulkonäön: aivan kuin kehystäisit taulun! Vältä tummia värejä, jotka vetävät kaiken huomion puoleensa. Jos huone on todella korkea, suuri kontrasti kattolistan ja muun huoneen välillä määrittää ja pienentää tilaa.

Valitse todella kiiltävä tai puolikiiltävä maali, mattapinta ei tuo toivottua "potkua".

Portaat

Maalaa portaiden nousut, siis kahden portaan väliset pystysuorat osuudet, uuden lookin aikaansaamiseksi. Tumma pinta ja kiiltävä maali sopivat hyvin portaiden maalaamiseen. Maalaa ainakin kaksi kerrosta antaen maalin välillä kuivua.

Jos haluat testata maalin sävyä, maalaa ensin nousujen muotoiset pahvinpalat ja aseta ne portaisiin.

Ikkunoiden puitteet

Maalaa ikkunoiden puitteet sisäpuolelta, ja huoneeseen tulee luonnetta. Valitse väri, joka sointuu ikkunasta avautuvaan maisemaan, mutta älä anna sävyn riidellä seinien kanssa. Jos kontrastia on liikaa, kaikki katsovat ikkunaa, eivät siitä avautuvaa maisemaa.

Valitse puolikiiltävä maali, se kestää sormenjälkiä ja muuta ikkunan avaamisesta syntyviä elämänmerkkejä.

MTV3

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.