Helppo katkarapupiiras

Ravustusaika on alkanut! Omia rapukekkereitä voi viettää myös pienimuotoisemmin tarjoamalla vaikka vaivatonta katkarapupiirakkaa.

Tässä ohjeessa on käytetty valmista piirakkapohjaa, jonka halkaisija on 16 cm. Voit tehdä pohjan myös itse (resepti ohjeen lopussa) pieneen alle 20 cm piirakkavuokaan. Mikäli haluat tehdä ison piirakan noin 10-12 henkilölle, käytä täyteaineita 1,5 x määrä ja tee itse 1,5 x resepti pohjataikinaa piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm.

Helppo katkarapupiiras

Noin 6:lle

  • 1 (160 g) paistovalmis pakastettu pyöreä piiraspohja (Myllyn Paras)
  • Täyte:
  • 100 g katkarapuja (valutettuna)
  • 1 (oranssi) paprika kuutioina
  • 1 dl parmesan- tai emmentaljuustoraastetta (n. 50 g)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl smetanaa tms.
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl tilli-maustetta (tuoretta hieman enemmän)
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl sitruunapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota piiraspohja pakastimesta. Levitä sille sulatetut ja valutetut katkaravut ja paprikakuutiot. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada rapujen päälle. Paista uunin alimmaisella ritilällä 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Myös savukala tai graavilohi sopivat hyvin piirakkaan.

Itse tehty piirakkapohja

Noin 6:lle

Suolaisen piirakan pohjataikina vuokaan, jonka halkaisija on noin 15-20 cm.

  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 75 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • ½ dl kevytkermaa tms.

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

HUOM! Tee 1½ -kertainen resepti pohjataikinaa piirakkavuokaan, jonka halkaisija noin 30 cm eli 10-12 henkilölle riittävään piirakkaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat