Ravustusaika on alkanut! Omia rapukekkereitä voi viettää myös pienimuotoisemmin tarjoamalla vaikka vaivatonta katkarapupiirakkaa.
Tässä ohjeessa on käytetty valmista piirakkapohjaa, jonka halkaisija on 16 cm. Voit tehdä pohjan myös itse (resepti ohjeen lopussa) pieneen alle 20 cm piirakkavuokaan. Mikäli haluat tehdä ison piirakan noin 10-12 henkilölle, käytä täyteaineita 1,5 x määrä ja tee itse 1,5 x resepti pohjataikinaa piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 30 cm.
Helppo katkarapupiiras
Noin 6:lle
- 1 (160 g) paistovalmis pakastettu pyöreä piiraspohja (Myllyn Paras)
- Täyte:
- 100 g katkarapuja (valutettuna)
- 1 (oranssi) paprika kuutioina
- 1 dl parmesan- tai emmentaljuustoraastetta (n. 50 g)
- 2 kananmunaa
- 1 dl smetanaa tms.
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 tl tilli-maustetta (tuoretta hieman enemmän)
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 tl sitruunapippuria
