Helpot ja herkät koristeet pääsiäiseksi: Askartele suikalemunia lasten kanssa

Paperikoristeet ovat kuin päiväperhosia: niitä on kaunis katsella mutta niistä on myös helppo päästää irti sesongin jälkeen. Paperisuikaleista askarrellut munat koristavat pääsiäisen pyhiä oksasta riippuen tai kulhoon aseteltuna.

Suikalemunien materiaaliksi käy lähes mikä tahansa paperi. Kuvien pyöreät munat on askarreltu jäykähköistä tapettisuikaleista. Tapettirullien jämiä ja esittelykappaleita voi tiedustella tapettikaupoista muutaman euron hintaan.

Kauniin muotoisia munia saa aikaiseksi myös kirjan sivuista, nuottipaperista, piirustuspaperista tai aikakauslehden sivuista. Esimerkiksi kirjan sivuista tehty pallo venyy enemmän kananmunan malliseksi, kun sen ripustaa oksaan roikkumaan. Sanomalehtipaperi alkaa olla jo liian ohutta tähän askarteluun ja munan muoto lörpsähtää liiankin soikeaksi.

Leikkaa paperista 8-12 suikaletta kooltaan noin 1,5 x 10,5 cm. Mitä isomman munan teet, sitä enemmän suikaleita tarvitaan. Tee reikäpihdeillä, rei'ittäjällä tai parsinneulalla reiät jokaisen suikaleen molempiin päihin. Reiästä pitää mahtua haaraniitti läpi. Sujauta haaraniitti kaikkien suikaleiden läpi, toinen niitti toisen pään rei'istä. Levitä suikaleet auki niin, että saat aikaiseksi pallon muodon.

Jos tahdot munista viimeistellymmät, voit muotoilla suikaleiden päät pyöreiksi ennen niiden rei'ittämistä. Niitin ja suikaleiden väliin voi myös laittaa pyöreän paperipalan peittämään suikaleiden päitä.

Ripusta suikalemunat ompelulangalla pajun tai koivun oksille. Riippuva asento venyttää pallot kananmunan mallisiksi. Suikalepallot ovat kauniita myös kulhoon tai tarjottimelle aseteltuina.

Tapetit: seinäruusu.fi

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja