Helmin rievä 17.1.2000

toim. Kati Nappa
Katsojavihjeenä Raili Männyltä Säynäjärveltä Helmin rievää.

3 dl vettä
2 dl kaurahiutaleita
1/2 palaa (25 g) hiivaa
2 dl maitoa
1-2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Kiehauta vesi ja kaurahiutaleet. Lisää kylmä maito ja anna jäähtyä tarvittaessa hetki, jotta liemestä tulee kädenlämpöistä. Lisää murustettu hiiva ja suola sekä alusta jauhot joukkoon. Taikinan tulee olla kovaa, koska kaura löystyy kohotuksen aikana.
Kohota taikinaa liinan alla noin 1/2 tuntia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa ja leivo siitä kasi pyöreää leipää ja anna kohota. Pistele leivät ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä liinan alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja