Mainos

Heinolan turmaa tutkitaan tänään

Heinolan lauantaisen bussionnettomuuden jäljiltä on edelleen noin 20 henkilöä sairaalahoidossa. Kenelläkään ei ole enää hengenvaaraa, joten kuolonuhrien luku näyttää jäävän kolmeen.

Rotkoon lentäneessä bussissa oli yli 40 matkustajaa. Heistä miltei kaikki tarvitsivat jonkinlaista ensiapua. Sairaalahoitoon otettiin yli 20, joista yksi oli edelleen tänään teho-osastolla Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Muutamia sairaalapotilaita siirrettiin viikonlopun aikana Lahdesta jatkohoitoon kotipaikkakunnilleen. Heinolan terveyskeskuksessa ei enää tänään ollut potilaita onnettomuuden jäljiltä. Viimeinen kotiutettiin eilen.

Auto syyniin viikonloppuna?

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkimuksia komisario Reijo Federleyn johdolla. Onnettomuuspaikka on jo kokonaisuudessaan tutkittu ja kuvattu. Bussi on siirretty Lahteen. Onnettomuudessa loukkaantuneita on puhuteltu jo sairaalassa. Viralliset kuulustelut ovat mahdollisimman pian, pääosin tällä ja ensi viikolla.

Komisario Federleyn mukaan mitään lähtötiedoista poikkeavaa ei ole toistaiseksi selvinnyt. Hän pitää edelleen arvoituksena sitä, miksi bussi ajoi moottoritien Heinolan liittymässä läpi T-risteyksen kaiteen ja syöksyi alas korkealta penkalta. Kuljettajan ja hänen tyttärensä kertoman mukaan linja-auto olisi yllättäen muuttunut jarruttomaksi. Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Kari Lehtolan mukaan linja-auto syynätään tarkasti ensi viikonloppuna. Työtä varten vuokrataan Lahdesta autokorjaamo, jolla on hyvät mittalaitteet.
-Auton kanssa joudumme tekemään suuren urakan. Jotta saamme selville auton kunnon onnettomuushetkellä, meidän on ensin korjattava kolarissa syntyneet viat.

Sairaaloille iso operaatio

Kirurgian ylilääkäri Risto Mokka toteaa bussionnettomuuden aiheuttaneen poikkeuksellisen laajan operaation Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Sen aloittamista helpotti onnettomuuden tapahtuma-aika: huhtikuinen lauantaiaamupäivä.

-Tavoitimme kotoa kaikki kymmenkunta erikoislääkäriä, jotka paikalle hälytettiin. Saimme nopeasti toimintakuntoon neljä leikkaussalia ja teho-osaston.

Ylilääkäri Mokan mukaan sairaaloiden työnjako toimi suunnitellusti. Heinolan terveyskeskuksen väki hoiti vähäisemmät vammat ja lajitteli erittäin hyvin keskussairaalaan lähetetyt potilaat. Onnettomuuden takia muut keskussairaalan päivystyspotilaat ohjattiin Lahden kaupunginsairaalaan useiden tuntien ajan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.