Heinäluoma uskoo EU:n turvatakuisiin

Heinäluoma haluaa, että Suomi antaisi EU:n turvatakuille Ruotsin kaltaisen poliittisen vahvistuksen.

Oppositiojohtaja Eero Heinäluoma (sd.) pitää Euroopan unionin turvatakuita niin hyvinä, ettei Suomen tarvitse miettiä Natoon liittymistä.

Alma Median Helsingin-toimituksen haastattelema Heinäluoma korostaa toissapäivänä allekirjoitetun Lissabonin sopimuksen merkitystä. Sopimuksen mukaan EU-maat sitoutuvat antamaan kaikkea käytettävissä olevaa apua, jos johonkin jäsenmaahan hyökätään.

Heinäluoman mielestä EU-sopimuksen muotoilu on itse asiassa paljon tiukempi kuin paljon puhuttu Naton 5. artikla. Nato-sopimuksessa kukin jäsenmaa saa nimittäin harkita, mitä apua se antaa.

Oppositiojohtaja pitää erityisen merkittävänä sitä, että länsinaapurimme Ruotsi on vahvistanut sitoutuvansa Lissabonin sopimuksen turvatakuisiin. Hän haluaisikin Suomen antavan turvatakuille naapurin mallin mukaisen poliittisen vahvistuksen, jonka hänen mielestään voisi valmistella ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa tekevä parlamentaarinen seurantaryhmä.

- Toteaisimme, että hyväksymme turvatakuut ilman mitään varauksia ja tunnemme solidaarisuutta muita kohtaan ja vastavuoroisesti voimme odottaa solidaarisuutta muilta, hän ehdottaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat