Mainos

Heinäluoma: Ei suurta savua DDR:stä

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen Eero Heinäluoman mielestä Suomen turvallisuuspoliittinen keskustelu on erittäin vilkasta.

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan DDR:n tunnustaminen oli aikanaan täysin julkista kansalaistoimintaa, joka kuvaa hyvin sen ajan nuorison ajattelutapaa. Heinäluoma viittaa presidentti Tarja Halosen ns. DDR-kytköksiin.

- Itä-Saksan tunnustaminen ei ollut epäisänmaallista. Sitä pitää tarkastella sen ajan tosiasioita ja ajattelua vastaan. Kaikkialla Euroopassa oli käynnissä sama homma, Heinäluoma toteaa aamun Huomenta Suomessa. - Ei tästä kyllä suurta savua saa syntymään.

Venäjä ei uhka Suomelle

Heinäluoman mukaan Suomessa on käyty jo 5-6 vuoden ajan hyvin vilkasta turvallisuuspoliittista keskustelua.

- Muutos on havaittavissa siinä, että ennen keskustelu oli aikalailla samansuuntaista, mutta nykyään esimerkiksi Kokoomuksen vaatimukset ovat törmänneet hallituksen linjaa vastaan, Heinäluoma sanoo.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen Venäjä-puhe ei Heinäluoman mukaan ole Suomen politiikan vastaista, mutta ongelma syntyy siinä, kun puhutaan eri asioista eri paikoissa.

- Jos Yhdysvalloissa ja Venäjällä puhutaan eri tavoin, siitä jää kyllä kiinni. Suomen turvallisuuspolitiikan kolme haastetta (Venäjä, Venäjä ja Venäjä) ymmärrettiin Yhdysvalloissa niin, että Venäjä uhkaa meitä. Niinhän asia ei kuitenkaan ole, Heinäluoma toteaa.

- Venäjän osalta iso kehityssuunta on positiivinen, kun sitä tarkastellaan suuressa historian kulussa. Venäjä on matkalla kohti markkinataloutta ja demokratiaa, ja se suunta on vääjämätön.

Viime vuosien vallan keskittymistä Venäjällä Heinäluoma pitää huolestuttavana, mutta se ei silti muuta Venäjän kehityslinjaa kun asiaa tarkastellaan 10-20 vuoden aikajaksolla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.