Mainos

Heikki Vihisen kassi:

- porsaan sisäfilettä - varsiselleriä - nauris - tyrnimarjoja

Harri Syrjäsen ja Heikki Vihisen menu:

Selleri-jugurttisalaatti

2 oksaa varsiselleriä 1 dl maustamatonta jugurttia 1 tl murskattua kuminaa

Pilko varsiselleri. Sekoita kulhossa jugurtti ja kumina. Mausta suolalla. Lisää selleri joukkoon.

Porsaan sisäfilettä ja tyrni-pippurikastiketta

160 g porsaan sisäfilettä 1 pieni nauris 1 oksa varsiselleriä 1 dl kuohukermaa 1 tl konjakkia 1 tl rouhittua mustaa pippuria 1/2 dl tyrnimarjoja

Paista väri pintaan sialle. Kuutioi ja pilko selleri sekä paista lihan kanssa. Loppukypsennys uunissa 200 c:ssa 13min. Laita kerma, pippuri sekä tyrnimarjat kattilaan ja keitä kasaan. Soseuta ja lisää konjakki. Mausta suolalla jos tarpeen. Tarjoile porsaan ja kasvisten kanssa.

"Sika-merimiespihvit"

150 g porsaan sisäfilettä 3 perunaa 1 sipuli 3 dl punaviiniä 1 laakerin lehti (1 dl lihalientä) suolaa pippuria

Leikkaa fileestä 2 pihviä ja nuiji ohueksi. Leikkaa sipuli renkaiksi ja peruna siivuiksi. Paista pihville väri pintaan ja lado vuokaan kaikkia vuorotellen. Kaada päälle punaviini (sekä lihaliemi). Hauduta uunissa 45 minuuttia.

Tyrnikeitto

1 dl tyrnimarjoja 2 dl kuohukermaa 1 rkl konjakkia 1 rkl Cointreau-likööriä 2 rkl sokeria

Keitä kattilassa kermaa, marjoja ja sokeria n. 15 min. kunnes puolet haihtunut. Lisää alkoholia ja kiehauta vielä pari minuuttia. Soseuta ja siivilöi.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.