Heikki Vihisen kassi:

- porsaan sisäfilettä - varsiselleriä - nauris - tyrnimarjoja

Harri Syrjäsen ja Heikki Vihisen menu:

Selleri-jugurttisalaatti

2 oksaa varsiselleriä 1 dl maustamatonta jugurttia 1 tl murskattua kuminaa

Pilko varsiselleri. Sekoita kulhossa jugurtti ja kumina. Mausta suolalla. Lisää selleri joukkoon.

Porsaan sisäfilettä ja tyrni-pippurikastiketta

160 g porsaan sisäfilettä 1 pieni nauris 1 oksa varsiselleriä 1 dl kuohukermaa 1 tl konjakkia 1 tl rouhittua mustaa pippuria 1/2 dl tyrnimarjoja

Paista väri pintaan sialle. Kuutioi ja pilko selleri sekä paista lihan kanssa. Loppukypsennys uunissa 200 c:ssa 13min. Laita kerma, pippuri sekä tyrnimarjat kattilaan ja keitä kasaan. Soseuta ja lisää konjakki. Mausta suolalla jos tarpeen. Tarjoile porsaan ja kasvisten kanssa.

"Sika-merimiespihvit"

150 g porsaan sisäfilettä 3 perunaa 1 sipuli 3 dl punaviiniä 1 laakerin lehti (1 dl lihalientä) suolaa pippuria

Leikkaa fileestä 2 pihviä ja nuiji ohueksi. Leikkaa sipuli renkaiksi ja peruna siivuiksi. Paista pihville väri pintaan ja lado vuokaan kaikkia vuorotellen. Kaada päälle punaviini (sekä lihaliemi). Hauduta uunissa 45 minuuttia.

Tyrnikeitto

1 dl tyrnimarjoja 2 dl kuohukermaa 1 rkl konjakkia 1 rkl Cointreau-likööriä 2 rkl sokeria

Keitä kattilassa kermaa, marjoja ja sokeria n. 15 min. kunnes puolet haihtunut. Lisää alkoholia ja kiehauta vielä pari minuuttia. Soseuta ja siivilöi.

Lue myös:

    Uusimmat