Mainos

Hautamäki: Puolustusvoimille oma laatupalkinto

Läntisen maanpuolustusalueen komentaja, kenraaliluutnantti Jussi Hautamäki arvioi myönteisesti varusmieskoulutuksen uudistusta puhuessaan itsenäisyyspäivän valtakunnallisessa paraatissa Jyväskylässä.

-Aivan erityisesti on kehitetty johtajien koulutusta. Tulevien reservin johtajien koulutus tähtää heidän kehittymiseensä ihmisten johtajina ja kouluttajina. Tästä syntyy pääomaa, josta on hyötyä siviilielämässä niin heille itselleen kuin koko yhteiskunnalle, Hautamäki arvioi. Hautamäen mukaan puolustusvoimien toiminnan tulokset riippuvat yhä enemmän henkilöstön osaamisesta ja sitoutumisesta yhteiseen päämäärään.

-Laatutoiminta liittyy kaikkeen ja tukee puolustusvoimien johtamista ja toimintoja. Lisäkannustimeksi jatkuvaan parantamiseen ja järjestelmän kehittämiseen liitetään puolustusvoimien oma laatupalkinto. Se jaetaan ensimmäisen kerran lippujuhlan päivänä vuonna 2000, Hautamäki sanoi.

Hautamäki toi esiin myös suomalaisten 40-vuotisen kokemuksen kansainvälisestä kriisienhallinnasta. Hän totesi, että tehokas toiminta kansainvälisissä kriisitilanteissa edellyttää yhteistyökykyä eri kansallisuuksien kanssa, toimintojen kehittämistä ja yhteensovittamista sekä jatkuvaa harjoittelua.

-Ensi vuonna johdamme Suomessa Nordic Peace 99 -harjoituksen, johon tulee joukkoja muista Pohjoismaista sekä tarkkailijoita muualta, Hautamäki kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.