Mainos

Haukiputaalla sammutetaan läpi yön

Nokia-yhtiön Haukiputaan komponenttitehtaalla torstaiyönä syttyneen kattopalon syyksi arvellaan sähkövikaa. Kattopalo aiheutti arvioiden mukaan kymmenien miljoonien markkojen vahingot. Tuotanto on pysähdyksissä muutaman päivän vahinkojen vuoksi.

Palon syy ei vielä ole täysin selvinnyt, mutta Haukiputaan palopäällikkö Antti Kärpän mukaan näyttäisi siltä, että palo on saanut alkunsa sähköisestä viasta. Tehtaan kattopalon sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat ainakin perjantain vastaisen yön. Paikalla oli aamuun saakka palokunnan kaksi yksikköä. Rakennuksen kuivatus ja siivous on myös meneillään. Rakennukseen yritetään saada sähkö mahdollisimman pian sähkö, lämpö ja vesi.

Palo lähti liikkeelle ruokalan nurkasta. Palo levisi myös toimistotiloihin ja tehtaan tietokonekeskukseen, mutta tehtaan tuotantolinjat eivät vaurioituneet, vaikka kärsivätkin savu- ja vesivahingoista. Tavoitteeksi on asetettu, että toiminta pyörisi tehtaalla heti ensi viikolla. Henkilökunta palaa töihin osin jo perjantaina.

Palon aiheuttamat kiinteistö- ja irtaimistovahingot sekä tuotannon keskeyttämisestä aiheutuvat kustannukset nousevat arviolta muutamaan kymmeneen miljoonaan markkaan, Nokialta kerrottiin. Vakuutukset kattavat vahingot. Nokia Telecommunications työllistää Haukiputaalla 700 ihmistä. Palon syttyessä työvuorossa heistä oli 50. (STT)
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.