Haukipihvit ja paistetut juurekset

  • 0,5 kg haukifileetä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 tl suolaa
  • 0,5 ruukkua tilliä ja/tai ruohosipulia
  • pala purjoa
  • tuoretta rakuunaa tai timjamia

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa, lisää viimeiseksi kerma ohuena nauhana tehosekoittimen koko ajan käydessä. Muotoile taikinasta pihvejä. Kasta kädet välillä kylmässä vedessä. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi pannulla. Pihvit voi kypsentää myös uunissa tai kiehuvassa vedessä tai kasvisliemessä.

Vinkki: Voit maustaa pihvit myös muilla yrttimausteilla tai laittaa ripauksen chiliä pienen potkun antajaksi. Voit paistaa pihvit myös lettupannussa niin saat tasaisen pyöreitä ja pieniä pihvejä.

Paistetut juurekset

  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • öljyä
  • suolaa ja pippuria
  • ruohosipulia

Leikkaa porkkanat ja palsternakat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kypsiksi oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa haukipihvien kanssa.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat