Erikoinen pilvi ihmetytti meteorologi Mette Mannosta Pompeijissa: "Se oli aika hätkähdyttävä näky"

"Huomattiin heti, että nyt on jotain aika erikoista"– White Islandin tulivuoren lähistöllä asuvat Pirre ja Nelli todistivat, kun paksu harmaa pilvi peitti taivaan 6:05
Joulukuussa 2019 MTV Uutiset tavoitti Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksesta kommentoimaan läheisessä kaupungissa asustavat suomalaiset, Pirre ja Nelli Hyötysen, jotka näkivät purkauksen kodin läheiseltä rannalta.

MTV Uutisista tuttu Forecan meteorologi Mette Mannonen näki sattumalta TV-ohjelman Pompeijista. Tämä sai hänet muistelemaan viidentoista vuoden takaista reissua, jolla tuli napattua erikoinen valokuva.

Tulivuoret ovat aina kiehtoneet Mette Mannosta.
Hän on myös erittäin tietoinen Pompeijin historiasta, jossa Vesuvius purkautui vuonna 79 tuhoisin seurauksin. Pompeijiin Mannonen matkasi ystävänsä kanssa vuonna 2005.

Matkakohteena Pompeiji kiinnosti Mannosta, joka oli jo tuolloin aloittanut meteorologin työt MTV3-kanavalla.

– Onhan se hurjaa, mitä siellä on tapahtunut. Pompeiji on kiehtonut minua jo lapsesta asti. Siitä oli aina silloin tällöin koulussakin puhetta ja lehdistäkin luin Pompeijista jo lapsena, Mannonen kertoo.

Jopa kolmen tuhannen ihmisen on arvioitu saaneensa surmansa purkauksen seurauksena. Vuorokauden kestäneen purkauksen aikana vuoren yltä syöksyi valtava tuhkapilvi, joka peitti Pompeijin alleen.

Luonnonmullistuksilla voi olla tuhoisia seurauksia, mutta luonto on aina ollut lähellä Mannosen sydäntä.

– Luonto on kiehtova. Kyllä kaikki luonnon tapahtumat kiehtovat, Mannonen kertoo.

"Selvä lintu"

Matkalta tarttui mukaan myös erikoinen valokuva. Mannonen oli ystävänsä kanssa jo lähdössä pois, kun hän huomasi taivaalla erikoisen muotoisen pilven – ja kyseessä ei ollut tuhkapilvi, vaan kirkkaalla taivaalla möllöttävä yksinäinen valkea hattara.

– Ihan sattumalta näin taivaalla sen pilvenhattaran ja se oli aika hätkähdyttävä näky. Piti ottaa kuva ehdottomasti.

MTV Uutisten toimituksessa pilvenhattara herätti erilaisia tulkintoja: "Hattivatti, kummitus tai enkeli."

– Kyllähän se on ihan jokaisen omasta mielikuvituksesta kiinni, Mannonen naurahtaa makeasti.

– Minä taas näen sen ihan selvänä lintuna, hän lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat