Harvinainen klassikko-Porsche mällättiin matkalla huutokauppaan – myytiin silti hirmusummalla

2:29

Videolla ikävästi nilkuttava Porsche 959 oli aikansa nopein katulaillinen sarjatuotantoauto 315 km/h:n huippunopeudellaan.

Pääkuvan video

Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria

Kun vuosimallin 1987 Porsche 959 Komfortia oltiin kuljettamassa trailerilla klassikkoautojen huutokauppaan, tapahtui pahin mahdollinen; traileri irtosi vetoautosta ja syöksyi päin puuta. Törmäyksen voimasta Porschen kiinnitykset irtosivat ja se lensi keula edellä päin samaista puuta.

Kyseinen 959, jonka mittariin on kertynyt alle 6 000 kilometriä, on yksi vain 294:stä koskaan valmistetusta Komfortista. Siksi oheisella videolla nähtävät vauriot ovatkin ikävää katsottavaa.

Rusentuneesta ulkomuodostaan huolimatta autosta maksettiin huutokaupassa huimat 467 500 dollaria. Auton todellinen arvo lienee melkoisesti korkeampi, mikäli ostaja uskoo jäävänsä korjausten jälkeen vielä voiton puolelle.

Katso video autosta alta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.