Harri Nykänen irtisanoutui Helsingin Sanomista

Rikostoimittaja Harri Nykänen on irtisanoutunut Helsingin Sanomista. Hän sanoi itsensä irti perjantaina palattuaan vuorotteluvapaalta.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen tai Nykänen itse eivät kommentoineet irtisanoutumisen syitä. Nykäsen mahdollisia eropasseja oli ounasteltu jo jonkin aikaa. Nykänen ajautui julkisesti vastahankaan HS:n toimituksellisen johdon kanssa alkutalven Matti Ahde -jupakassa. HS julkaisi helmikuun lopulla artikkelin työpaikka-ahdistelusta, jossa esiintyi esimerkkinä alaistensa lähentelijästä nimeltä mainitsematon "toimitusjohtaja". Pari viikkoa myöhemmin Nykänen kertoi Nelosen Palaneen käry special -ohjelmassa, että toimitusjohtaja oli Veikkauksen Ahde. HS:n mukaan nimi jätettiin kirjaamatta jutun toisen kirjoittajan toivomuksesta ja koska sen julkaisemiselle ei ollut riittäviä perusteita.

Nykäsen mukaan nimeä varjeli lehden toimituksellinen johto, ja Palaneen käryssä hän nimesi Virkkusen. Noussut kohu johti lopulta Ahteen erottamiseen Veikkauksesta. Myös Palaneen käry lopetettiin. Kesäkuussa Nykäsen nimi nousi uudestaan esille, kun Vantaan käräjäoikeus tuomitsi HS:n maksamaan ennätykselliset 15 miljoonan markan korvaukset Nostokonepalvelu-yhtiölle. Valtaosan yhtiötä koskeneista HS:n rikosuutisista kirjoitti Nykänen. Nykänen ehti työskennellä HS:ssä vuodesta 1981, melkein alusta asti rikostoimittajana. Suuri yleisö tuntee hänet uutispaljastustensa lisäksi romaaneista ja tv-sarja Raidin käsikirjoittajana. Nykänen kertoi perjantaina, että hän aikoo nyt toistaiseksi keskittyä kirjailijan uraan. Uusi romaani on juuri valmistunut, ja tekeillä on elokuvakäsikirjoituksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat