Mainos

Harri Holkeri 1937–2011

Harri Holkeri oli pitkän linjan kokoomuspoliitikko, joka aloitti eduskunnassa vuonna 1970. Hän luopui kansanedustajuudesta 1979 siirtyessään Suomen Pankin johtokuntaan, mutta palasi uudestaan päivän politiikkaan.

Pääministeriksi Holkeri nousi vuonna 1987, kun hän Mauno Koiviston tuella onnistui ylittämään pouluepoliittiset rajat. Holkerin hallitusta voisi luonnehtia rakennemuutoshallitukseksi, jonka kauden loppupuolella Neuvostoliitto alkoi hajota ja Suomi kohtasi sotien jälkeisen ajan pahimman lamansa.

Kokoomuksen presidenttiehdokkaana hän oli hän oli kahteen kertaan 80-luvulla.

Kotimaisen päivänpolitiikan jälkeen Harri Holkeri siirtyi kansainvälisiin tehtäviin. Hänellä oli merkittävä rooli Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluissa 90-luvun lopulla. Myöhemmin hän johti YK:n yleiskokousta. Elokuussa 2003 hänestä tuli YK:n siviilihallinnon päällikkö Kosovossa, mutta tästä tehtävästä hän joutui eroamaan terveydellisistä syistä alle vuoden kuluttua.

Holkerin terveys romahti, kun myymälävaras tuuppasi hänet nurin muutama vuosi sitten kotikulmillaan Kruununhaassa. Harri Holkeri ei koskaan toipunut välikohtauksen jälkeen entisiin voimiinsa

(MTV3)

Katso Saara Rantasen juttu (Kymmenen uutiset 7.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.