Mainos

Harkitsetko plastiikkakirurgiaa?

Useimmat meistä näkevät peiliin katsoessaan kuvajaisessaan jotain minkä haluaisivat muuttaa. Se voi olla ryppy otsassa, orastava kaksoisleuka tai pelastusrengas lantiolla. Keinoja näiden ominaisuuksien muuttamiseksi on monia, yhtenä niistä plastiikkakirurgia. Jos harkitset kauneusleikkausta, on hyvä tietää, että...

Kasvojenkohotusleikkaus kestää 10 vuotta

Kasvojenkohotusleikkauksessa saatu tulos kestää noin kymmenen vuotta. Ihon ja kudosten pehmeneminen ja venyminen jatkuu leikkauksen jälkeenkin.

"Ikääntymisen aiheuttamia muutoksia kannattaa korjata mieluiten ennen eläkeikää, koska iho ohenee vähitellen", muistuttaa plastiikkakirurgi Eeva Zetterman.

Rintaproteesi ei estä imettämistä

Rintaproteeseja voidaan asentaa nuorille naisille, sillä proteesi ei estä imettämistä. Uusimmat implantit ovat turvallisia, ne eivät repeä itsestään, eikä niiden sisältämä paksu geeli valu, vaikka proteesi esimerkiksi onnettomuudessa repeäisi. Ne on myös muotoiltu luonnollisemman näköisiksi kuin edeltäjänsä.

"Joillekin rintaproteesi ei kuitenkaan vielä tuntemattomista syistä sovi. Alle kymmenellä prosentilla potilaista se koteloituu ja alkaa kovettua ihon alla, jolloin implantit on vaihdettava tai poistettava. Kannattaa myös muistaa, että rintojen suurentaminen merkitsee elämän pituista seurantaa."

Rasvaimussa kaksoisleuka pois lopullisesti

Rasvaimu ei ole keino pudottaa suurta määrää painoa. Rasvaa voi kerralla poistaa vain kolmesta neljään litraa ilman että potilaan aineenvaihdunta häiriintyy. Mutta rasvaimulla voi muotoilla vartaloa. Sillä poistetaan rasvasolut, jotka eivät aikuisella uusiudu.

Toki ihminen voi lihoa muualta, missä rasvasolukkoa vielä on jäljellä, mutta jos haluaa pysyvästi litteän vatsan, tai päästä eroon kaksoisleuasta, se onnistuu.

Samat riskit kuin muissakin leikkauksissa

"Kauneusleikkauksissa on samat riskit kuin leikkauksissa yleensä. Plastiikkakirurgiaan myös

valmistaudutaan kuten muihinkin leikkauksiin, esimerkiksi mahdolliset ihon tulehdukset täytyy hoitaa ennen operaatiota."

Kaikkien leikkausten jälkeen tulee turvotusta, mustelmia ja arpia, myös esteettisen kirurgian jälkeen. Kasvojen alueen leikkausarvet tehdään ihopoimujen suuntaisesti ja ommellessa käytetään erittäin ohutta lankaa, jolloin arvet näkyvät yleensä vain vähän. Suurempia operaatioita varten täytyy ottaa vapaata töistä noin kaksi viikkoa.

Kela korvaa osan kauneusleikkauksista

Kauneusleikkaukset ovat suhteellisen kalliita potilaalle, koska Kela ei korvaa niitä. Poikkeuksena ovat synnynnäisten muutosten tai tapaturmissa tulleiden vammojen korjaukset, ihosyövän hoito sekä hörökorvien ja kookkaiden rintojen pienennys. Myös näkökenttää rajoittavien silmäluomien korjaus kuuluu korvattavien piiriin. Edellä mainittujen lisäksi plastiikkakirurgit tekevät mm. nenäleikkauksia, ihon hiontaa ja hiusten siirtoja.

"Kaikesta, mikä omassa ulkonäössä askarruttaa, kannattaa mennä keskustelemaan luottamuksellisesti alan lääkärien kanssa", muistuttaa Eeva Zetterman.

Eeva Zetterman työskentelee Helsingissä Suomen kirurgipalveluissa, Eiran sairaalassa ja Keravan lääkärikeskuksessa.

Teksti: Pirita Aukee-Irving

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.