Härkä vauhkoontui väkijoukon keskellä Intiassa – video tallensi karut seuraukset

Aikuinen mies lensi ilmojen halki kuin räsynukke, kun vauhkoontunut sonni heitti hänet ilmaan Intiassa. 

Intiassa on julkaistu video, jolla näkyy väkijoukon keskelle joutuneen härän hyökkäys. Tapauksen taustoista ei ole varmaa tietoa, mutta seuraukset ovat karut.

Videolla osa ihmisistä yrittää pitää vimmatusti rimpuilevaa härkää aisoissa köysien avulla. Osa ihmisistä juoksee karkuun henkensä edestä. 

Valkopaitainen mies ei ehtinyt alta pois, ja joutui härän sarvien ulottuville.

Miehen tilanteessa saamista vammoista ei ole tietoa.

Kiistanalainen perinne

Onnettomuus ei valitettavasti ole kovin harvinainen, sillä Intiassa on useita erilaisia perinteitä, joihin härät liittyvät oleellisella tavalla. 

Tästä oiva esimerkki on jallikattu-härkätaistelu. Jallikatussa miehet yrittävät taltuttaa vapaana kulkevia härkiä. Tarkoitus on roikkua härän selässä mahdollisimman kauan, kunnes härkä luovuttaa. Joskus tehtävänä voi olla poistaa härän sarviin kiinnitetyt liput.

Kyseiseen tapahtumaan liittyy loukkaantumis- ja kuolemantapauksia sekä osallistujille että siihen pakotetuille eläimille. 

Eläinsuojelujärjestötovat voimakkaasti vastustaneet jalikattu-taisteluja. Joskus härkiä saatetaan valmistella tapahtumiin erilaisilla kiihdyttävillä aineilla ja härkiä voidaan myös pistellä ja viillellä eri puolelta ruhoa. 

Tapahtuma kiellettiin jo kertaalleen, mutta suuresta vastustuksesta johtuen perinne jatkuu edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat