Hämmentävä löydös poliisitutkinnassa: Janne "Nacci" Tranberg kertoi muistiinpanoissa huumebisneksistään – "Huumepoliisi pyörtyisi, jos tietäisi"

Jaakko Tuutti kertoo päämiehensä Janne"Nacci"Tranbergin tietokoneelta ja kännykästä löytyneistä todisteista:"Ihmiset lähettävät nykyään kuvia heitä kiinnostavista asioista" 1:57
Näin Janne Tranbergin asianajaja kommentoi syytteitä tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Raskaista huumerikoksista epäilty Tranberg kiistää kaiken.

Janne "Nacci" Tranbergiltä takavarikoiduista laitteista löytyi poliisitutkinnan mukaan "musertavaa" näyttöä hänen rikollisesta toiminnastaan.

Epäilyjen mukaan Tranberg oli itse kirjoittanut mahdollisesti uutta kirjaansa varten muistiinpanoja, jotka hän oli kuvannut kännykkäänsä. Muistiinpanot on liitetty mukaan esitutkintapöytäkirjaan.

Tranberg oli otsikoinut muutaman sivun pituiset muistiinpanot nimellä "Kartellin lähellä".

Hän ilkkui tekstin mukaan muun muassa Helsingin huumepoliisille.

– Huumepoliisi pyörtyisi jos tietäisi, takaan sen.

"Myyn vain priimaa"

Tranberg aloittaa muistiinpanot haukkumalla Hollannin miehiä.

– Aiempi kama oli paskaa (koksu). Olin saanut siitä useamman raivarin. Käskin Hollannin miesten tunkea sen perseeseensä. No, eihän mun viesti mennyt perille tollasenaan. Siinä vaiheessa kun olen luvannut TopTop-tason kokaiinia, sen piti olla sitä. Myyn vain priimaa.

– Joudun ottamaan takaisin jonkun kilon ja ihan syystä. Se oli paskaa, maksimissaan 50%. Meidän tavara oli aina 88-92%. Olimme kahden kosketuksen päässä Kartellin jättiläismäisestä kokaiinilastista, muistiinpanoissa lukee.

Epäilyjen mukaan Tranberg kirjoittaa suoraan johtamansa organisaation toiminnasta.

Muistiinpanot jatkuvat omilla kehuilla ja poliisi saa vastaavasti lisää haukkuja.

– Vuodessa olin noussut pikku koksukauppiaasta niin ylös kuin tässä asemassa voi päästä.

– Sen lisäksi poliisi oli pihalla kuin lumiukko. Poliisi jahtasi Ksalol- ja hormoonikauppiaita, no siinäkin hommaa.

Tranbergin puolustus kiistää kaikki rikosepäilyt ja syytteet. 

Lue myös:

    Uusimmat