Mainos

Hammashoidossa jopa kaksinkertaisia hintaeroja

Hammashoidon toimenpidepalkkioiden hintaerot saattavat Länsi-Suomen lääninhallituksen tuoreen selvityksen mukaan olla jopa yli kaksinkertaisia. Kuluttajan kannattaisikin pyytää hammaslääkäriltä hoitosuunnitelma ja kustannusarvio etukäteen.

Lääninhallitukset selvittivät helmikuussa yhdessä kuluttajaviraston kanssa hammashoitopalkkioita yksityisillä lääkäriasemilla ja hammaslääkäreiden vastaanotoilla. Länsi-Suomessa vertailu tehtiin Turussa, Porissa, Tampereella, Vaasassa ja Jyväskylässä. Hammashoidon keskihintojen erot koko maan keskihintoihin ovat pieniä.

Merkittäviä eroja on kuitenkin yksittäisten hoitotoimien hinnoissa. Esimerkiksi Vaasassa hammaskiven poisto maksaa 150-380 markan välillä ja Jyväskylässä 201-430 markan välillä. Lasisementti-, muovi- ja amalgaamipaikat tehdään vastaanotolla suoraan valmiiksi yleensä yhdellä käyntikerralla. Kahden pinnan muovi- tai lasisementtipaikka maksaa Porissa 200-440 markkaa, Turussa 270-434 ja Jyväskylässä 260-437 markkaa. Keskihinta läänissä on 379 markkaa.

Hoitotoimien hinnoittelu on vapaasti kunkin hammaslääkärin itse päätettävissä.
-Sen vuoksi on tärkeää, että hinnat ilmoitetaan kuluttajalle selkeästi. Hintaluettelo tai vastaava selvitys maksujen määräytymisperusteesta on oltava esillä, korostaa Länsi-Suomen lääninhallitus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.