Mainos

Hämeenlinna juhli kaksi päivää Irwiniä

Hämeenlinna juhli omaa poikaansa Irwin Goodmania kahden päivän festivaalilla. Irwin-faneja oli saapunut kaupunkiin eri puolilta Suomea. Kansalaulajaa muisteltiin monin eri tavoin, ja Irwinin lapsuuden- maisemiakin esiteltiin faneille juhlavalla bussikierroksella Vexi Salmen opastuksella. Rentun Ruusun laulajaa juhlittiin kotikaupungissaan siis kuin suurmiestä.

Hämeenlinna täyttyi viikonloppuna, kun Irwin-buumin tajunneet kaupungin herrat satsasivat kansanlaulaja-festareihin. Irwiniä on nähty jättiläisvalkokankaalla, Irwin-aiheisia taideteoksia on esillä taidenäyttelyssä ja Irwin-seminaarejakin on pidetty.

- Niin suuruudenhulluja me ei oltu, että ois voinu kuvitella, että miten se ura jatkuu yhä 36 vuoden jälkeen. Kymmenen vuotta on jo laulajan kuolemastakin. Onhan se aika erikoista, arvioi laulujen sanoittaja, kirjailija Vexi Salmi.

-1960-luku oli hämeenlinnalaisen suomalaisen kevyen musiikin kulta-aikaa. Ja kyllähän me ollaan oltu siinä vahvasti mukana koko ajan, kertoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Hämeenlinna kuten monet muutkin paikkakunnat rakentavat nyt festareita henkilökultin ympärille. Leffabuumi nosti Irwinin taas valoihin.

- Se on semmosta musiikkia, mikä ihmisen sydämeen oikein kulkee. Ei monikaan artisti nykymaailmassa pysty laittaan niin paljon itsestään esiin kun Irwin laittoi silloin joskus, uskoo Vesa Reunanen.

- Hän sanoi asian niin kuin ne on ja niin pitää sanoakin, arvelee puolestaan Raimo Mäkeläinen.

- Aika kova naistenmies Irwin oli nuorena, tai tyttöjen poika. Että mullahan oli onnellinen nuoruus sikäli, että hän oli kaunis ja osasi puhua eri tavalla tytöille kuin minä, että mä sain aina sen toisen kun tytöt liikkui pareittan, nauraa Vexi Salmi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.