Haluatko ylläpitää kuntoasi? Näin paljon liikuntaa on tarpeeksi

Personal trainerit Monna ja Tuukka Pursiainen kertoivat MTV Lifestylelle, kuinka paljon liikuntaa riittää ylläpitämään hyvän peruskunnon.

Hyvän peruskunnon ylläpitäminen on todella tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Kun peruskunto on kohdallaan, niin arkipäiväiset askareet onnistuvat paljon helpommin. Kuinka paljon liikuntaa sitten on tarpeeksi yleiskunnon huoltamiseksi?

– Jos liikkujan tavoitteena on yleiskunnon ylläpitäminen, niin keskimäärin noin 3-4 tuntia reipasta liikuntaa viikossa ajaa asian, Tuukka kertoo.

Miehen mukaan tällöin kannattaa jakaa tunnit kestävyysliikunnan tai lihasvoimaa parantavien harjoitteiden kesken.

Ihmisillä kuluu paljon aikaa töissä ja muutenkin, niin usein monet haluavatkin suoriutua kuntoilusta mahdollisimman nopeasti ja helposti. Monna kuitenkin muistuttaa, että peruskunnon ylläpitämisessä ei kannata ajatella sitä, että pääsisi mahdollisimman helpolla.

– Oman peruskunnon pitäisi olla tärkeä jokaiselle ja sen ylläpitämisen tai parantamisen eteen voikin tehdä hiukan töitä, Monna toteaa.

Kunto kohdalleen

Mikään ei ole niin ihanaa, kun nähdä urheilusuoritusten positiivinen vaikutus omassa kehossaan. Kuinka nopeasti tuloksia yleensä näkyy?

– Mitä paremmassa fyysisessä kunnossa liikkuja on ja mitä aktiivisempaa elämää hän on viettänyt, niin sitä nopeammin saa myös näkyviä tuloksia, Tuukka kertoo.

Miehen mukaan näkyviä tuloksia saa yleensä 1-3 kuukauden aikana. Tämä kuitenkin vaatii noin 3-5 harjoituskertaa viikossa. Täytyy kuitenkin muistaa, että ihmisillä on erilaisia tavoitteita. Osa haluaa pudottaa painoa, toinen haluaa parantaa yleiskuntoaan ja kolmas haluaa kasvattaa lihasmassaa.

– Viikossa tai parissa harvoin saa aikaan vielä mitään näkyviä muutoksia, Monna muistuttaa.

Naisen mukaan kuitenkin motivaatio on yleensä todella korkea kuntoilun alkaessa ja motivaatio jos mikä tuo paljon energiaa.

– Sekä mieli, että keho tuntuvat virkeämmältä ja energisemmältä. Ensimmäinen muutos monesti onkin virkeyden lisääntyminen. 

Lue myös:

    Uusimmat