Haluatko osoittaa uudelle kumppanille, että olet sitoutunut suhteeseen? Asiantuntijat paljastavat parhaimman tavan

7:22

Nettideittailusta on tullut uusi normaali, ja se on myös muuttanut tapoja osoittaa sitoutumista kumppaniin.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka kesäloma voi koetella parisuhdetta!

Kun deittisovelluksissa tarjontaa on paljon, "mitä jos?"-kysymykset voivat alkaa pyöriä päässä ja sitoutuminen yhteen henkilöön voi tuntua haastavalta. Sitoutuminen ei ole enää yhtä helppoa nykypäivän "kertakäyttökulttuurissa".

Independentin haastattelemat asiantuntijat paljastavatkin, että paras tapa osoittaa sitoutumistaan toiseen henkilöön  on erilaisten deittisovellusten poistaminen.

– Deittisovelluksen poistaminen osoittaa, että ihminen on vakavissaan näkemässä ketä sitten tapaileekaan, kommentoi psykologi Madeleine Mason Independentille.

Teko osoittaa Masonin mukaan, että kyseessä on eksklusiivinen suhde. Deittivalmentaja James Preece lisää, että se soittaa molemmille osapuolille, että "etsintä on ohi".

– Teette selväksi, että aiotte puhtaasti keskittyä toisiinne tästä eteenpäin, mies kommentoi.

Ajoitus on kaikki kaikessa

Preece kuitenkin huomauttaa, että sovelluksia ei kannata mennä poistamaan liian ajoissa. Jos Tinderin poistaa liian aikaisin, voi se antaa toiselle liian innokkaan vaikutelman ja olla luotaantyöntävää.

– Jos olet vasta alkanut tapailla jotakuta, sinun ei tarvitse poistaa niitä. Kun alatte viettää öitä yhdessä ja puhua tulevaisuudesta, sitten on todennäköisesti oikea aika tehdä niin, Preece selventää.

Vaikuttaa toisen itsetuntoon negatiivisesti

Jos deittisovelluksia ei poista deittailun edetessä suhteeksi, voi toinen saada kuvan, että kumppani ei ole täysin sitoutunut suhteeseen. Pelkkä sovelluksen olemassaolo, vaikka sitä ei käyttäisi, voi vaikuttaa negatiivisesti toisen itsetuntoon ja itsevarmuuteen.

Jos kumppanilla on deittisovellus edelleen puhelimessaan, voi toisen päässä jatkuvasti pyöriä ajatus siitä, ettei ole tarpeeksi hyvä.

Asiantuntijoiden mukaan sovelluksen poistamisessa on myös se etu, etteivät muut keskustelukumppanit häiritse keskittymistä mahdolliseen suhteeseen. Pää selkenee, kun "mitä jos?" -kysymykset eivät koko ajan pyöri päässä.

Lähteet: Independent, Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja