Mainos

Haluaisitko kävellä keskiaikaisessa Pariisissa? Se onnistuu 3D-elokuvan avulla!

Moni suomalainen on vieraillut Pariisissa, mutta harvempi on päässyt näkemään kaupungin keskiajalla. Tuoreeltaan julkaistussa Paris 3D Saga -elokuvassa aikamatkailu on kuitenkin tehty mahdolliseksi.

– Nyt voimme kävellä antiikin ajan Pariisissa, keskiajalla, 1600-luvulla tai 1700-luvulla Bastiljissa Ranskan vallankumouksen aikaan. Se on suurenmoista, hehkuttaa Carnavaletin museon johtaja Jean-Marc Leri, joka on yksi harvinaisen projektin vetäjistä.

3D-historiaelokuvan luojat kutsuvat työtään tieteelliseksi, sillä esimerkiksi keskiaikainen Pariisi on luotu historiallisten dokumenttien ja näytteiden avulla. Tekijät kuitenkin myöntävät, ettei jokainen elokuvassa esitetty yksittäinen talo ole välttämättä juuri sellainen kuin esimerkiksi Notre Damen ympärillä oli 1300-luvulla.

– Keskityimme pääasiassa monumentteihin. Ne ovat todella tarkkoja, Leri painottaa.

3D-elokuvasta on tarkoitus tehdä virtuaalimaailmat joihinkin Pariisin museoihin houkuttelemaan lisää turisteja. Museoissa elokuvaa voisi kokea 3D-laseilla virtuaalitilassa.

Projektin vetäjät aikovat tehdä 3D-mallinnukset myös muista ranskalaisista kaupungeista eikä Suomikaan ole pois suljettu.

– Jos Suomessa on tiedemiehiä ja projektiin halukkaita historioitsijoita, niin olemme valmiita tulemaan sinne, lupailee varapääjohtaja Mehdi Tayoubi Dassault Systèmesistä.

Paris 3D Saga -projektissa on mukana muun muassa teknologiayritys Dassault Systèmes, pariisilaismuseo Carnavalet ja Gedeon Programmes.

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 7.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.