Halloween-askartelut: Huikean hienot lepakkolamput!

Säilykepurkki, mustaa kartonkia ja valo. Näillä aineksilla saat seinillesi liitelemään vaikka kokonaisen lepakkolentueen. Oikeat lepakot lentävät hurjilla nopeuksilla, mutta itse askarreltuja lepakoita ehtii ihailemaan kaikessa rauhassa.

Lepakkoviritys sopii Halloween-juhliin tunnelmantuojaksi tai lasten mörkösynttäreille yleiseen pällistelyyn. Se on näyttävimmillään vaikkapa muuten pimeän vessan ainoana valonlähteenä.

Askartelukaupasta löytyi lepakkoprojektiin täydellistä mustaa, samettipintaista kontaktimuovia. Kontaktimuovin taustapaperiin oli helppo hahmotella lepakon ääriviivat. Kuvien kymmenen litran lasipurkkiin leikeltiin lepakoita kolmessa eri koossa.

Leikkaa mustalle kartongille tai kontaktimuovin taustapaperille hahmottelemasi lepakot irti ja liimaa purkkiin. Etteivät lepakot näyttäisi vallan liian pelottavilta, voi niille liimata silmät. Varjokuvissa silmät eivät erotu mutta purkin kyljissä leijailee hieman lempeämmän näköisiä veijareita.

Ylläolevan kuvan voi printata ja käyttää sitä lepakon kaavana. Pieneen säilykepurkkiin tarvitaan vain pieniä lepakoita, joita voi skaalata kaavan mallia mukailemalla.

Purkkiin käy mikä tahansa kotoa löytyvä valonlähde. Aito kynttilä antaa lempeän valon ja lennättää hieman himmeämmät varjokuvat seinälle. Purkkiin voi myös laittaa pöytälampun väärinpäin, kunhan siinä on sen verran leveä jalka, että se pysyy purkin suuaukon päällä.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja