Halla-aho Suomen syntyvyysongelmasta MTV:n Uutisextrassa: Työn tuottavuutta parannettava ja julkisia menoja karsittava – "Julkisen vallan pitää palvella suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia"

10:25

MTV:n Uutisextrassa vieraillut oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että Suomen työikäisen väestön vähenemiseen liittyvät ongelmat voitaisiin ratkaista työn tuottavuutta parantamalla ja julkisia menoja karsimalla.

Perussuomalaiset vastustaa työperäistä maahanmuuttoa matalapalkka-aloille, koska katsoo sen johtavan palkkojen polkemiseen.

Suomen heikko syntyvyys ja esimerkiksi hoitajien riittäminen ikääntyvälle väestölle ovat herättäneet huolta viime aikoina.

– Ratkaisu on tietenkin se, että pyritään lisäämään työn tuottavuutta ja tehokkuutta. Pitää pystyä priorisoimaan ja karsimaan julkisia menoja. Pitää keskittyä tehtäviin, jotka ovat hyvinvointivaltion kovimmassa ytimessä. Suomessa julkisen vallan pitää palvella ennen kaikkea suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia, sanoo Halla-aho MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Perussuomalaiset on ehdottanut erityisesti maahanmuuttoon liittyvien kulujen karsimista. Halla-ahon mielestä hoitajien palkkoja pitäisi korottaa ja vähentää heiltä oheistehtäviä, jotta alan houkuttelevuus paranisi.

Mitä tämä tarkoittaa julkisen talouden kestävyydelle, jos hoitajille maksetaan isoja palkankorotuksia?

– Julkisen talouden kestävyys voidaan turvata ainoastaan, jos vientiteollisuus ja muut hyvinvointimme kivijalat ovat kilpailukykyisessä kunnossa ja pystyvät tuottamaan rahaa julkiselle sektorille, jotta julkinen sektori pystyy järjestämään niitä palveluja, joiden järjestämisestä se on vastuussa. Tämä kaikki muodostaa kokonaisuuden, vastaa Halla-aho.

Halla-aho ei ota kantaa siihen, pitäisikö julkisen puolen työntekijöiden saada isommat palkankorotukset kuin vientialoilla.

Uutisextra mtv-videopalvelussa sekä MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja