Hakkerit voivat yhden puhelun avulla ottaa WhatsApp-sovelluksesi hallintaan – nyt kannattaa viimeistään tehdä tämä

13:26

WhatsApp on korjannut uusimmassa päivityksessään haavoittuvuuden, jonka avulla hakkerit voisivat saada käyttäjän sovelluksen hallintaansa videopuheluiden avulla, kertovat Cnet ja ZDNet.

VIDEO: Katso yltä, mitkä laitteet muodostavat suurimmat tietoturvariskit kotona ja millä keinoin ne voi välttää!

WhatsAppin haavoittuvuus koski Android- ja iOS-versioita. Sen huomasi Googlen Project Zero -tietoturvatiimin tietoturvatutkija Natalie Silvanovich elokuun loppupuolella.

Hakkerit olisivat pystyneet haavoittuvuuden avulla ottaa WhatsApp-sovelluksen hallintaansa, kun käyttäjä olisi vastannut tulevaan videopuheluun.

Haavoittuvuus johtui muistin korruptiovirheestä versioissa, joissa käytettiin RTP-protokollaa videon ja äänen siirtämiseen.

Muista päivittää!

Korjaava päivitys julkaistiin iOS-laitteisiin 3. lokakuuta ja Android-laitteisiin 28. syyskuuta. Facebookin omistaman WhatsAppin mukaan ei ole todisteita, että haavoittuvuutta oltaisiin hyödynnetty hyökkäykseen.

WhatsApp kuitenkin kannustaa kaikkia käyttäjiä päivittämään sovelluksensa uusimpaan versioon hyökkäysten estämiseksi.

Lähteet: Cnet, ZDNet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.