Mainos

Häkämies: Suomi tukee TeliaSonera-johtajan erottamista

Toimitusjohtajaa koskevat ratkaisut ovat täysin TeliaSoneran hallituksen käsissä, sanoo ministeri Jyri Häkämies. Toimitusjohtaja Anders Igelin erottamista TeliasSoneran johdosta on kiitelty myös osakemarkkinoilla.

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan puolustusministeri Jyri Häkämiehen mukaan Suomi tukee TeliaSoneran hallituksen ratkaisua toimitusjohtaja Anders Igelin erottamisesta.

Häkämiehen mukaan toimitusjohtajaa koskevat ratkaisut ovat täysin TeliaSoneran hallituksen käsissä. Suomi sai toimitusjohtajan vaihtumisesta ennakkotiedon eilisiltana.

Suomen valtio omistaa TeliaSonerasta vajaat 14 prosenttia.

TeliaSonera teki päätöksensä Igelin erottamisesta yhtiön hallituksen eilisessä kokouksessa. Hallituksen mukaan yhtiö on siirtymässä uuteen vaiheeseen ja tulee hyötymään uudenlaisesta johtajuudesta.

Igel jättää tehtävänsä heinäkuun lopussa. Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii varatoimitusjohtaja ja talous- ja rahoitusjohtaja Kim Ignatius.

Igel aloitti TeliaSoneran toimitusjohtajana Telia AB:n ja Sonera Oyj:n fuusion yhteydessä vuonna 2002.

- Anders Igel on osaltaan vaikuttanut kahden organisaation menestykselliseen yhdistämiseen sekä yhdentyneen yrityksen erittäin vahvaan taloudelliseen kehitykseen viime vuosina, sanoo TeliaSonera AB:n hallituksen puheenjohtaja Tom von Weymarn.

Markkinoilla hurrataan Igelin lähdölle

Osakemarkkinoilla hurrataan toimitusjohtaja Igelin erottamiselle. EQ Pankin vt. pääanalyytikon Jari Hongon mukaan yhtiön hallituksen on jo pidempään toivottu vaihtavan toimitusjohtajaa.

Kritiikki Igeliä kohtaan on yltynyt, kun TeliaSoneran yrityskaupat Turkissa ja Venäjällä ovat edenneet hitaasti. Myöskään yhtiön kulukarsinta kotimarkkinoilla ei ole saavuttanut tavoitteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.