Mainos

Häkämies pysyy Venäjä-puheidensa takana

Puolustusministerin eilinen puhe aiheutti myrskyn kotimaassa. Jyri Häkämies neuvoo arvostelijoita perehtymään koko puheeseen.

Yhdysvalloissa vieraileva puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) pysyy eilisen Venäjä-puheensa takana. Hän neuvoo puhettaan arvostelleita perehtymään koko puheeseen.

Häkämiehen mukaan presidentti Tarja Halonen oli saanut puheen viikko ennen hänen Yhdysvaltain-matkaansa, eikä hän ole kuullut vastalauseita Haloselta.

Puolustusministeri Häkämies oli odottanut, että oppositio arvostelisi puhetta, ja juuri niin kävikin. Eniten arvostelua on herättänyt kohta, jossa Häkämies sanoi Suomen suurimman turvallisuuspoliittisen haasteen olevan Venäjä, Venäjä ja Venäjä.

Häkämiehen mukaan puhe oli kuvaileva tilannekatsaus ja siinä listattiin selkeitä tosiasioita Venäjästä. Hän puhui eilen ulkopoliittisessa CSIS-instituutissa Washingtonissa.

Häkämies muistutti, että puheessa ei sanottu, että Venäjä olisi Suomelle turvallisuusuhka. Hänen mukaansa puheessa korostettiin, että uhkat ovat muualla kuin sotilaallisissa yhteyksissä.

- Se oli melko realistinen kuvaus siitä, mitä Venäjällä on viime aikoina tapahtunut, ministeri Häkämies huomautti Washingtonissa Pentagon-vierailunsa jälkeen.

Häkämiehen mielestä kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) raju kritiikki puhetta kohtaan oli odotettua.

- Hän on pääoppositiopuolueessa, kuittasi ministeri kritiikin.

Häkämiehen mukaan pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) oli hänen kanssaan samoilla linjoilla, kun Vanhanen oli arvioinut puhetta ja muistuttanut, ettei siinä pidetty Venäjää turvallisuusuhkana.

- Tosiaan toivoisin, että puhe luetaan, Häkämies sanoi ja luonnehti arvioita opposition "ylidramatisoinniksi" tilanteesta.

Häkämies tapasi tänään puolustusministeriö Pentagonissa virkaveljensä Robert Gatesin. Tapaamisen pääaiheita olivat kahdenväliset suhteet ja kriisinhallinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.