Mainos

Hääsuunnittelija vastaa – osa 14

Voiko bestman olla tyttö? Miten järjestetään kaksikieliset häät? Miten arvioidaan tarjoilujen määrä? Hääsuunnittelija Eija Holmberg vastaa häät.fin kävijöiden kysymyksiin.

Häitä rakastava Eija Holmberg on yksi harvoista suomalaisista hääsuunnittelijoista. Hän on työskennellyt ammatissa vuosia ja hankkinut alalla vahvan asiantuntijuuden. Eija vastaa häät.fi-sivuilla kävijöiden kysymyksiin.

Häiden tarjoilut

Kysymys: Onko mitään hyvää kaavaa, joka auttaisi arvioimaan kuinka paljon vieraat juovat?

Vastaus: Yleensä lasketaan kaksi kaatoa viiniä tai olutta per henkilö per ateria. Kaatojen määrän voitte sopia ravintolan kanssa itse.

Kysymys: Juhlapaikassamme on anniskeluoikeudet, joten emme voi vielä omia juomia tilaan. Haluamme kuitenkin tarjota vieraille osan illasta. Miten ilmoitamme korrektisti, että hääparin piikkiin tarjoillaan miedot alkoholijuomat esim. klo. 24 saakka, minkä jälkeen jokainen kustantaa itse juomansa?

Vastaus: Yleinen käytäntö on, että hääpari tarjoaa alkudrinkin, ruokajuomat ja kahvi avecit. Tämän jälkeen on juomaa saa baarista omakustanne hintaan. Tai jos vieraat haluavat jotain muuta kuin tarjolla olevaa juotavaa, voi sen noutaa itse baarista. Mielestäni tämä on erittäin hyvä käytäntö. Bestman tai seremoniamestari tekee asian selväksi heti alkusanoissaan, jolloin se ei jää epäselväksi kenellekään.

Ohjelma ja musiikki

Kysymys: Vietämme häitämme helmikuussa 2010 ja tarvitsisin hieman vinkkejä ohjelman tekoon. Emme halua mitään leikkejä ohjelmaan, joten olisiko sinulla ehdotuksia mitä muuta piristystä voisi keksiä, ettei mene liian vakavaksi.

Lue häiden ohjelmasta ja musiikista

Kysymys: Meillä on suomalais-venäläiset häät kesällä 2010. Tulkki on jo palkattu. Miten saan kutsuvieraat viihtymään niin, etteivät he jakautuisi kahteen ryhmään?

Vastaus: Tärkeää on, että kaikessa suunnittelussa ja ohjelmassa huomioidaan se että on ulkomaalaisia vieraita. Kaikki materiaali esim. ohjelmat ja menut on hyvä olla molemmilla kielillä, jolloin ulkomaalaiset vieraat myös ymmärtävät ne. Ohjelmaa kannattaisi miettiä niin, että se on viihdyttävää kaikille. Kaikki pääsevät nauttimaan esimerkiksi tanssi- ja lauluesityksistä. Puheet kannattaa pitää kahdella kielellä. Ruoka voisi olla suomalais-venäläistä, jolloin on kaikille jotakin tarjolla.

Hääpukeutuminen

Kysymys: Haluaisin kunnon prinsessamekon, jossa on paljon tylliä. Olen kokoa 44-46. Onko ideoita mihin kauppaan kannattaisi mennä Helsingissä?

Vastaus: Lähes kaikilla Helsingissä toimivilla hääpukuliikkeillä on nettisivut. Kannattaa tutustua mallistoihin jo etukäteen, näin tietää mistä liikkeestä lähteä etsimään, ja varata aika liikkeestä. Kokosi on aivan normaali, joten tuon koon pukuja löytyy varmasti joka liikkeestä.

Palveluhakemistosta löydät parhaat hääpalvelut!

Kysymys: Ajattelimme käydä vihillä vaatimattomasti kahden todistajan läsnä ollessa. Vihkiminen tapahtuu kuitenkin kirkossa. Voiko morsiamella olla valkoisen pitsipuseron lisänä housut vai pitääkö olla hame? Entä sulhasella, voiko tummien housujen lisänä olla värillinen paita ja hillittykuvioinen pikkutakki?

Vastaus: Kyllä morsian voi pukeutua housuihin. Kuhan asu on siisti ja juhlava. Sulhanen voi myös pukeutua värikkäästi. Tärkeää on, että asu on mukava, mutta samalla tilaisuuden huomioonottava.

Kysymys: Sotkevatko saippuakuplat hääpuvun? Voiko siihen jäädä läikkiä?

vastaus: Saippuakuplat ovat vettä ja saippuaa. Suoranaisesti ne eivät sotke, mutta jos ne osuvat kankaaseen ja kostuttavat kangasta siihen jää läikkä. Se poistuu tosin pesussa, mutta kulkee hääpäivän mukana. Harvemmin kuplat onneksi osuvat suoraan pukuun, yleensä ilmavirta vie ne ylöspäin.

Etiketti

Kysymys: Voisiko sulhasella olla bestmanina tyttö? Mitä hänen tulisi laittaa päälleen?

Vastaus: Ei se ihan tavatonta ole, että bestman onkin tyttö. Se on jopa uskottua yleisempää. Naispuolinen bestman pukeutuu silloin niin kuin pukeutuisi muutenkin hääjuhlaan. Hänellä ei tarvitse olla housupukua, eikä asun tarvitse olla mitenkään miesmäinen.

Koristelu

Kysymys: Vietämme kesäkuussa häitä paikassa, jossa on puiset seinät ja katot. Paikassa on käytetty sisustustekstiilien värinä tummanpunaista. Haluaisin kuitenkin häidemme teemaväriksi ruskean ja vaaleanpunaisen. Miten saisin nämä värit sopimaan yhteen tuon tumman punaisen kanssa, jota en haluaisi enempää korostaa?

Vastaus: Tummanpunaisen kanssa käy hyvin valkoinen väri. Lähtisin siitä, että pöytäliinat olisivat valkoiset. Kukat voisivat olla vihreitä, vaaleanpunaisia ja tummanpunaista. Valitkaa mukaan myös esimerkiksi käppyräpeikonpähkinää, jolloin kukkakoristeisiin saadaan sidottua ruskeaa ja puunväriä mukaan.

(MTV3 Helmi)

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.