Mainos

Guzenina-Richardson: Valviralle lisärahaa lääkäreiden lupaselvityksiin

Valvira vahvisti tänään jo toisen valelääkäriepäilyn. Kyseinen henkilö on työskennellyt hoitotehtävissä ainakin Tampereen yliopistollisen sairaalaan kehitysvammapoliklinikalla. Molemmat paljastuneet valelääkäriepäillyt työskentelivät keikkalääkäriyrityksen kautta.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan keikkalääkäreiden valvonta on vaikeampaa pirstaleisesta järjestelmä johtuen, eikä se ole kestävällä pohjalla.

Suomessa on kaikkiaan rekisteröitynä 3 500 ulkomailla tutkinnon suorittanutta lääkäriä. Ministeri pitää mahdollisena, että valelääkäritapauksia voi tulla ilmi vielä lisää.

– Pitää lähteä siitä, että näitä saattaa tulla enemmän esille. Juuri potilasturvan kannalta sosiaali- ja terveysministeriö antaa Valviralle lisärahaa. Tämä lisäresurssi mahdollistaa, että saadaan selvitetyksi tämänhetkiset luvat, jotka tulevat EU- ja ETA -alueiden ulkopuolelta, ministeri sanoi MTV3:n Seitsemän uutisissa.

– Näkisin, että EU-tasollakin pitää käydä perustavanlaatuinen selvitystyö, esimerkiksi ovatko EU-alueen sisällä kielitaitovaatimukset riittävällä tasolla.

(MTV3)

Katso Varpu Helpisen juttu ja Maria Guzenina-Richardsonin studiohaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.