Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Gulassi ja mokkapalat

Julkaistu 02.11.2004 06:00(Päivitetty 02.11.2004 11:16)

gulassi

gulassiRuokala

Gulassi

  • 500g naudan paistisuikaleita
  • 2 sipulia
  • 3 paprikaa
  • 1 porkkana
  • 3 perunaa
  • 20 g voita
  • 6 dl lihalientä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • muutama maustepippuri
  • (1 tl kuminaa)

Ruskista lihat padassa ja lisää sipulit, paprikajauhe, kumina ja tomaattipyree. Pyöräytä pari kertaa ja lisää lihaliemi, mausteet ja hauduta noin 15 min. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, paprikat sekä perunat. Keitä hiljalleen kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Tarkista maku. Tarjoile esim. riisin kera.

mokkapalatmokkapalatRuokala

Mokkapalat

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • kuorrutus:
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 1 dl voita
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu, jäähdytetty voi. Kaada taikina leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada lämmin seos kypsän ja jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele esim. kookoshiutaleilla ja anna kuorrutteen kovettua ennen paloittelua.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteenAutoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvultaKarmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avulla

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:03
    Sisustus

    Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

  • 13:13
    Joulukinkku

    Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteen

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen

  • 08:16
    Ruoka

    Nooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Karmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"