Gulassi ja mokkapalat

Julkaistu 02.11.2004 06:00(Päivitetty 02.11.2004 11:16)

gulassigulassiRuokala

Gulassi

  • 500g naudan paistisuikaleita
  • 2 sipulia
  • 3 paprikaa
  • 1 porkkana
  • 3 perunaa
  • 20 g voita
  • 6 dl lihalientä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • muutama maustepippuri
  • (1 tl kuminaa)

Ruskista lihat padassa ja lisää sipulit, paprikajauhe, kumina ja tomaattipyree. Pyöräytä pari kertaa ja lisää lihaliemi, mausteet ja hauduta noin 15 min. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, paprikat sekä perunat. Keitä hiljalleen kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Tarkista maku. Tarjoile esim. riisin kera.

mokkapalatmokkapalatRuokala

Mokkapalat

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • kuorrutus:
  • 4-5 dl tomusokeria
  • 1 dl voita
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu, jäähdytetty voi. Kaada taikina leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada lämmin seos kypsän ja jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele esim. kookoshiutaleilla ja anna kuorrutteen kovettua ennen paloittelua.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle