Grillattua meritaimenta ja perunasalaattia

  • n. 1,5 kg meritaimen tai lohi
  • merisuolaa
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • öljyä
  • Perunasalaatti:
  • 1/2 kg pieniä varhaisperunoita
  • 1 punasipuli
  • ruohosipulia
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • Koristeluu: tilliä

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä ja halkaise ne. Valmista kastike hienoksi leikatusta punasipulista, sinapista, öljystä ja etikasta. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Marinoi perunoita kastikkeessa pari tuntia.

Poista puhdistetusta kalasta pää ja pyrstö. Leikkaa kala neljäksi yhtä suureksi palaksi ja hiero niiden pintaan merisuolaa, tilliä ja ruohosipulia. Anna kalan maustua pari tuntia. Puhdista kalan pinta suolasta ja yrteistä ennen grillaamista. Grillaa kalapalat kypsiksi miedolla lämmöllä. Kypsennyksen loppuvaiheessa lämmitä perunasalaatti esim. foliossa grillillä ja lisää sekaan leikattua ruohosipulia. Koristele annos tillillä. Lisäkkeenä voit tarjota grillissä lämmitettyä öljyllä voideltua leipää.

Lue myös:

    Uusimmat