Mainos

Greenpeace vaati palmuöljypannaa Neste Oilin yhtiökokouksessa

Ympäristöjärjestö Greenpeace iski perjantaina palmuöljyä vastaan kahdella rintamalla Neste Oilin yhtiökokouksessa.

Kokouspaikkana toimineen helsinkiläishotellin pihalla orankipukuiset aktivistit jakoivat kokousväelle palmuöljyn ongelmista kertovaa materiaalia.

Itse kokouksessa ympäristöjärjestön väki esiintyi tummassa puvussa ja pelasi osakeyhtiön omilla säännöillä. Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen oli hankkinut yhden Nesteen osakkeen ja samalla myös äänioikeuden kokoukseen. Liimatainen teki kokoukselle aloitteen palmuöljyn käytön kieltämisestä.

Liimataisen puolesta kokouksessa puhui indonesialainen Maan ystävät -järjestön aktiivi Longgena Ginting. Hänen mukaansa Nesteen Malesiassa ja Indonesiassa toimivat alihankkijat hävittävät sademetsää ja tuhoavat paikallisen väestön elinympäristöä.

Greenpeacen mukaan palmuöljystä tehty biodiesel on haitallisempaa ympäristölle kuin tavallinen diesel, kun otetaan huomioon kaikki tuotannosta aiheutuvat haitat. Ympäristöjärjestö WWF vaati perjantaina puolestaan, että Neste sitoutuu hankkimaan vain vastuullisesti tuotettua palmuöljyä.

Neste: Tiedämme, mistä palmuöljymme tulee

Nesteen kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Simo Honkanen kiisti ympäristöjärjestöjen syytökset. Hänen mukaansa Neste tietää jo nyt, mistä sen ostama palmuöljy on peräisin. Honkasen mukaan Nesteen palmuöljytuotannossa ei hävitetä sademetsiä.

Honkanen myös ihmetteli, miksi Greenpeace on ottanut kohteekseen Nesteen. Ylivoimaisesti suurin osa tuotetusta palmuöljystä käytetään elintarviketeollisuudessa.

- Me toimimme vastuullisesti ja yritämme tuoda vastuullisuutta koko palmuöljyalalle, Honkanen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.