Green Day jatkaa politikointia

Presidentinvaalit Yhdysvalloissa on käyty, mutta Green Day jatkaa edelleen politikointiaan.

Viime vuoden aikana kalifornialaisbändi oli mukana keräämässä varoja lukuisille liberaaleiksi luonnehdituille hankkeille. Green Day jaksoi myös tunnollisesti kannustaa fanejaan lähtemään vaaliuurnille presidentti Bushin kukistuminen haaveissaan.

American Idiot -albuminsa jättimenestyksen myötä suurta suosiota nauttiva bändi tekee tänä vuonna stadionkiertueen. Yhtye aikoo turneellaan esitellä kannattajakunnalleen muun muassa sellaisia järjestöjä Amnesty International ja Greenpeace.

- Toivomme saavamme nuoret kuulijamme kyseenalaistamaan asioita ja ajattelemaan enemmän omilla aivoillaan, basisti Mike Dirnt perustelee.

Green Dayn American Idiot -levyä on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli 3 miljoonaa kappaletta. Suomessakin American Idiot viihtyi virallisen albumilistan top kympissä kahdeksan viikkoa.

Levyn erikoisuutena on pidetty sen kahta yhdeksän minuuttia kestävää kokonaisuutta, rock-oopperaa tai punksinfoniaa, joissa presidentti Bushin hallintoa morkataan oikein urakalla.

Stadionkiertueen aikana Green Dayn laulusolisti Billie Joe Armstrong aikoo tehdä yleisölle selväksi, että yhtyeen musiikki ei ole suunnattu Amerikkaa vastaan, mutta sotaa vastaan kylläkin.

- Jos tavoitteena on pysäyttää terrorismi, niin silloin ei hyökkäillä muiden maiden kimppuun. Köyhiä maita pitäisi päinvastoin auttaa niiden ongelmissa ja antaa niille niiden velkoja anteeksi, laulusolisti sanoo.

Billie Joe Armstrong näkee, että höpötys Amerikasta maailmanmahtina ja minä milloinkin on saatava loppumaan ennen kuin se on myöhäistä.

- Meidän ei pitäisi ajatella Yhdysvaltoja maailman mahtavimpana valtiona, vaan maailman suurimpana mahdollisuutena auttaa maailmaa. Näin me loisimme parempia suhteita muihin maihin, emmekä suinkaan koko länsimaista kulttuuria halveksivia väkijoukkoja, kuten nyt teemme.

Laulusolisti Armstrong ei kuitenkaan ole vakuuttunut siitä, että rockmusiikilla voi pelastaa maailman. Hänen mielestään se jää paljolti rockmusiikin kuluttajien ratkaistavaksi.

- Rockmusiikki voi kasvaa vallankumouksen soundtrackiksi, onhan se siihen pystynyt aiemminkin. Mutta kaikki on kiinni siitä, kuinka paljon ihmiset jaksavat asioista kiinnostua, Armstrong kiteyttää.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat